Internet heeft zowel grote als kleine bedrijven in de gelegenheid gesteld om rechtstreeks consumenten te benaderen en producten aan hen te verkopen, waardoor de tussenpersoon overbodig is geworden. Ook konden ze snel wereldwijde activiteiten ontplooien.

Met AdWords-campagnes kunnen bedrijven eenvoudig uitbreiden naar het buitenland. De onderstaande tips kunnen u helpen bij het afstemmen van een campagne op uw gekozen land of regio.
  
Tip 1. Kies trefwoorden voor verschillende landen en talen
* Voer de juiste land- en taalinstellingen in tools in, zoals het Hulpprogramma voor zoekwoorden op basis van zoekopdrachten en het Hulpprogramma voor zoekwoorden. Dit helpt u om de zoekwoordsuggesties aan te passen aan uw specifieke doelgroep. 
* Gebruik een vertaalservice of een gratis online vertaalprogramma, zoals Google Translate als u adverteert in een taal die u niet goed beheerst en u zoekwoorden of advertentieteksten in deze taal wilt begrijpen.

Tip 2. Verfijn uw zoekwoorden op basis van land en taal
* Gebruik de statistieken binnen uw account om te begrijpen welke advertenties en zoekwoorden het beste werken in een bepaald land.
* Voer rapporten uit zoals het Rapport voor Zoekopdrachtprestaties met conversiegegevens als u wilt weten hoe uw zoekwoorden presteren:
* Voeg uitsluitingszoekwoorden toe om varianten met een slechte klikfrequentie (CTR) of kosten per acquisitie (CPA) uit te sluiten. 
* Voeg zoekwoordvarianten toe die goed presteren volgens de statistieken. 
* Als bepaalde zoekwoorden slecht blijven presteren, kunt u deze desgewenst verwijderen.

Tip 3. Pas uw advertentieteksten aan land en taal aan 
* Gebruik de juiste lokale valuta's wanneer u prijzen in uw advertentietekst gebruikt.
* Vermeld alleen speciale aanbiedingen die van toepassing zijn in het doelland, zoals gratis bezorging.
* Houd rekening met lokale feestdagen in verschillende talen en maak aparte advertentiegroepen voor speciale aanbiedingen. Als u bijvoorbeeld producten verkoopt en verzendt naar de Verenigde Staten, kan het belangrijk zijn dat u uw campagne uitvoert en concurrerender maakt rond Thanksgiving Day, aangezien veel Amerikaanse winkels een grote uitverkoop starten op de dag na Thanksgiving Day.

Tip 4. Pas uw targeting aan
* Zorg ervoor dat targeting op taal en locatie op elkaar zijn afgestemd. Het is bijvoorbeeld misschien niet effectief om Franse advertenties en zoekwoorden te targeten op gebruikers in Portugal.
* Overweeg targeting op aanvullende landen waar dezelfde taal wordt gesproken om extra verkeer te genereren.
* Houd rekening met lokale tijdzones en feestdagen als u advertentieplanning gebruikt.

Tip 5. Pas uw website aan
* Alle gedeelten van uw site moeten volledig zijn vertaald, inclusief pagina's waarop uw product of service wordt beschreven en eventuele links. Gedeelten van klantenondersteuning (zoals telefoonnummers en e-mailadressen) moeten ook land- of taalspecifiek zijn.
* Gebruik aangepaste rapporten in Google Analytics om te bekijken welke acties gebruikers uit een bepaald land precies hebben ondernomen en om eventuele drempels in het conversieproces vast te stellen. 

Tip 6. Monitor uw campagnes en target eventueel aanvullende landen of talen
* Maak aangepaste rapporten in Google Analytics om de campagneprestaties te beoordelen voor de landen en talen die u target.
* Als u ten slotte merkt dat u verkeer uit een bepaald land krijgt dat niet wordt gedekt door een van uw taalcampagnes, is het misschien zinvol om uw website en campagnes te laten vertalen en te targeten op dat land.