Verzekeraar OHRA – met momenteel 550.000 verzekerden - is als direct writer onderdeel van de Delta Lloyd Groep. In de praktijk staat de naam OHRA voor duidelijkheid, korte lijnen en het ontbreken van lange wachttijden.

Dat OHRA direct writer is en haar producten dus niet via tussenpersonen verkoopt, heeft volgens e-marketeer Desea van Muijen tot gevolg dat internet voor de verzekeraar een zeer belangrijk medium is. “De rol van online marketing is bij OHRA, zeker als het gaat om het genereren van leads, groter dan bij verzekeraars die met tussenpersonen werken.”

Google mobiele advertenties
“Dat zoekmachinemarketing zo groot is, komt simpelweg omdat het werkt”, vertelt Van Muijen. “Het is heel effectief, de resultaten zijn goed inzichtelijk en de kosten zijn prima te overzien. ” Toen Google startte met een nieuw product, mobiele advertenties, was Van Muijen dan ook snel geïnteresseerd.


Mobiele advertenties zijn kleine tekstadvertenties, die worden weergegeven op een mobiele telefoon wanneer een gebruiker zoekt op Google. OHRA koos ervoor gebruikers die op de advertentie klikken, direct door te schakelen naar het callcenter. Van Muijen: “Je kunt gebruikers ook omleiden naar een speciale mobiele webpagina. Maar voor ons zijn mobiele advertenties juist zo interessant omdat we hiermee directe leads kunnen genereren voor het callcenter.”

Desea van Muijen schakelde Google in om te adviseren over de inhoud van de mobiele advertenties. “Starten met mobiele advertenties is heel eenvoudig. In je AdWords account geef je twee regels tekst op, je vermeldt het telefoonnummer en selecteert mobiele providers. In ons geval hebben we ook de tijden aangegeven waarop de mobiele campagne live moest zijn. Die moesten tenslotte overeenkomen met de openingstijden van ons callcenter.”

De resultaten

Na een campagnelooptijd van ongeveer drie maanden, is Desea van Muijen tevreden over de voorlopige resultaten. “Het gebruik van een zoekmachine op de mobiele telefoon is nog niet erg ingeburgerd, dus de volumes zijn nog klein.

Wat mobiel adverteren toch zeker de moeite waard maakt, is het feit dat mensen die op de advertentie klikken direct bij ons callcenter uitkomen. Je betaalt dus alleen voor échte leads. Met mobiele advertenties smeed je het ijzer terwijl het heet is: je hebt je klant direct aan de lijn.” Een ander voordeel is volgens Van Muijen dat de kosten per klik zeer laag zijn. “Een klik kost in deze campagne momenteel tussen de 0,10 en de 0,15 eurocent. Zo’n geringe investering geeft je als marketeer de gelegenheid rustig te experimenteren.”

De toekomst van mobiele zoekmachinemarketing

Online marketing zit in Nederland nog volop in de lift. Voor wat betreft nieuwe tools als mobile marketing zijn de verwachtingen volgens Van Muijen hoog gespannen. “Het bijhouden en onderzoeken van e-marketingtrends hoort bij mijn vak. Mobiel adverteren is zo’n mogelijkheid met veel potentie. Het is gemakkelijk, snel, innovatief, kostenefficiënt en het potentiële bereik is heel groot.

Daarom is het ook goed om als adverteerder niet af te wachten, maar nú al te kijken wat zo’n nieuwe marketingtool kan doen. Mocht mobile marketing echt ‘booming’ worden, kunnen wij bij OHRA profiteren van de ervaring die we momenteel opdoen.”

Indien u vragen en/of opmerkingen heeft raden wij u aan om deze via het
Helpforum te stellen