In onze eerdere berichten over het inhoudsnetwerk van Google hebben we de verschillende acties besproken die uw klanten online kunnen uitvoeren en hebben we uitgelegd hoe onze technologie voor contexttargeting u kan helpen deze potentiële klanten op een effectieve manier op relevante sites te bereiken. Vandaag kijken we naar manieren waarop u de kosten voor uw advertenties in het inhoudsnetwerk en het rendement op uw investering (ROI) kunt beheren.

Flexibele en dynamische tarieven

U bepaalt altijd zelf hoeveel u betaalt voor het
inhoudsnetwerk. Wanneer u zich meer richt op directe respons (zoals verkopen of leads), selecteert u het prijsmodel op basis van kosten per klik (CPC) en betaalt u alleen wanneer gebruikers op uw advertenties klikken. Wanneer u meer aan naamsbekendheid werkt, bijvoorbeeld door uw advertenties zo vaak mogelijk te laten weergeven, selecteert u het prijsmodel op basis van CPM en betaalt u voor elke 1000 vertoningen. Nadat u een bod heeft gedaan, zorgt het unieke prijssysteem van AdWords ervoor dat u nooit te veel betaalt: als u de advertentieveiling wint, wordt uw bod automatisch verlaagd, zodat u hooguit slechts één cent meer betaalt dan minimaal nodig is om de positie van uw advertentie op de pagina te handhaven.

Inhoudsbiedingen

Inhoudsbiedingen zijn een andere belangrijke factor in de prijsbepaling voor het inhoudsnetwerk. Bij inhoudsbiedingen kunt u ervoor kiezen een andere prijs te betalen wanneer uw advertentie wordt weergegeven op een pagina in het inhoudsnetwerk dan wanneer uw advertentie wordt vertoond op Google.nl of op een site in het zoeknetwerk van Google. Als u merkt dat u betere leads ontvangt via het inhoudsnetwerk, kunt u inhoudsbiedingen gebruiken om uw advertentiebudget effectiever in te zetten.


Laagste-prijsbepaling

Zelfs als u inhoudsbiedingen niet inschakelt, helpt de functie voor laagste-prijsbepaling van AdWords u het maximale uit uw budget te halen. Door middel van onze laagste-prijsbepaling verlaagt Google automatisch de maximum CPC-biedingen voor bepaalde pagina's in het inhoudsnetwerk op basis van de kans dat deze pagina's verkopen of klikken voor u genereren. Dat betekent dat ons systeem er voor zorgt dat uw advertentiebudget wordt besteed aan de plaatsingen waarvoor u het grootste rendement op uw investering behaalt.

Volledige controle over hoe u betaalt

Samen kunnen de verschillende hulpprogramma's voor het beheren van uw biedingen en kosten u helpen het maximale rendement op uw advertentiebudget te behalen, en natuurlijk de beste resultaten.

In het volgende bericht in de serie over het inhoudsnetwerk van Google zullen we de keuzevrijheid bespreken die u heeft in de manier waarop u uw boodschap overbrengt aan gebruikers: via tekst-, beeld- of videoadvertenties.

Als u een AdWords-adverteerder bent en nu al meer informatie wilt over het weergeven van uw advertenties in het inhoudsnetwerk, kunt u hier klikken voor meer informatie. Indien u vragen/opmerkingen heeft raden wij u aan om deze te stellen op ons Help Forum.


We hopen u binnenkort terug te zien!