In onze eerdere berichten hebben we het inhoudsnetwerk van Google geïntroduceerd en het getargete bereik besproken dat via onze technologie voor contexttargeting wordt gecreëerd. We hebben ook uitgelegd dat u in het inhoudsnetwerk van Google bijzonder veel controle heeft over uw kosten en biedingen!

Vandaag bespreken we de keuzevrijheid die u in het inhoudsnetwerk heeft. In tegenstelling tot het zoeknetwerk zijn voor het inhoudsnetwerk allerlei verschillende advertentie-indelingen beschikbaar waaruit u kunt kiezen.

Tekstadvertenties

Net zoals de tekstadvertenties die u naast relevante zoekresultaten op Google.nl ziet staan, worden tekstadvertenties in het inhoudsnetwerk weergegeven naast relevante online inhoud die gebruikers aan het bekijken zijn. Tekstadvertenties zijn een rendabele manier om uw boodschap aan uw doelgroep over te brengen, en zijn in combinatie met een aansprekende call-to-action een goede manier om klikken en conversies voor uw campagne te genereren.


Hulpprogramma voor het maken van weergaveadvertenties
U kunt ook beeldadvertenties en videoadvertenties laten weergeven in het inhoudsnetwerk van Google, zonder extra weergavekosten. Als u geen beeldadvertenties heeft, is het nieuwe Hulpprogramma voor het maken van weergaveadvertenties van Google een goede manier om gratis en snel nieuwe beeldadvertenties te maken. U heeft slechts een kop, call-to-action, afbeelding (als u deze heeft) en uw bedrijfslogo nodig. Vervolgens kunt u een keuze maken uit de veertig professioneel ontworpen sjablonen en hier uw eigen boodschap aan toevoegen. U hoeft geen ontwerper in te huren; het hele proces duurt slechts een paar minuten!Wat werkt het beste voor u?
In het Hulpprogramma voor het maken van weergaveadvertenties kunt u snel verschillende advertentie-indelingen testen en bepalen wat het beste voor u werkt. Misschien presteert de ene campagne het beste met traditionele tekstadvertenties zodat u meer verkopen genereert, terwijl een andere meer leads kan genereren als u meer afbeeldingen en kleuren gebruikt. Ongeacht uw situatie geeft het inhoudsnetwerk u de vrijheid en flexibiliteit om zelf te bepalen welke advertentie-indeling het beste bij uw doelstellingen past.

Wat nu?
In het volgende bericht zullen we kijken naar de manieren waarop u de prestaties van uw campagne in het inhoudsnetwerk kunt bijhouden en evalueren. Dit proces is bij elke stap volledig inzichtelijk gemaakt.

Indien u vragen en/of opmerkingen heeft wil ik u graag uitnodigen om deze te stellen/plaatsen via ons Helpforum!


Tot de volgende keer!