Sneltoner.nl richt zich op de verkoop van toner- en inkjetcartridges via internet. Het bedrijf biedt een zeer uitgebreid assortiment cartridges en levert aan bedrijven en particulieren en elke bestelling wordt binnen 24 uur bezorgd.

“De impact van internet is groot in onze branche”, vertellen Bart Mossink en Marcel Borgman van Sneltoner.nl. “Het aantal consumenten en bedrijven dat via internet cartridges koopt, neemt nog altijd toe.” Om geen klanten mis te lopen, is het voor Sneltoner.nl belangrijk om goed vindbaar en zichtbaar te zijn op internet.

Borgman:”Recent zijn we gestart met een nieuwe service van Google voor websites die voldoen aan het criterium van een bepaald minimum aantal conversies per maand. Die service heet de Conversion Optimizer.

De Conversion Optimizer is een gratis functie van AdWords waarmee kosten per order kunnen worden beheerd. De Optimizer maakt gebruik van algoritmen om realtime te voorspellen welke klikken het waardevolst zullen zijn. Op basis van deze voorspellingen stelt de Conversion Optimizer hogere biedingen in voor waardevollere klikken en lagere biedingen voor minder waardevolle klikken. De voorspellingen zijn gebaseerd op de conversiegeschiedenis van de advertentie. Hierbij worden allerlei factoren automatisch meegewogen.

Het voornaamste doel van de Sneltoner-campagnes is het genereren van verkopen. Alle marketingacties moeten daaraan een directe bijdrage leveren. “Het gaat ons uiteraard om de conversie, want uiteindelijk moeten kliks wel voldoende orders en duurzame klanten opleveren.”

De behaalde resultaten
Het aantal orders dat Sneltoner.nl binnenkrijgt via Google is aanzienlijk en groeit nog steeds. “Sinds de start van de Google AdWords-campagne heeft Sneltoner.nl ruim 10.000 nieuwe klanten gekregen. Uiteraard moet de hele webshop tip top in orde zijn om zoveel mogelijk kliks om te zetten in tevreden klanten. Want kliks zonder conversie kosten geld en leveren dus geen (direct) rendement op."

“Daarnaast houden wij uiteraard de gemiddelde kosten per order scherp in de gaten. AdWords is wat dat betreft een zeer kostenefficiënt kanaal. Afsluitend concludeert Borgman: “Google AdWords is een zeer belangrijke motor achter onze groei. We verwachten dat Sneltoner.nl over twee jaar 3 à 4 keer zo groot zal zijn als dat het nu is. Om die groei te realiseren blijven wij Google AdWords inzetten, uiteraard met een overeenkomstig budget en slimme campagnes”.

Indien u vragen en/of opmerkingen heeft raden wij u aan om deze via het
Helpforum te stellen.