Sinds kort is het mogelijk om in uw AdWords account uw eigen beeldadvertenties op te zetten. U bent dus niet langer afhankelijk van een grafisch vormgever om met beeldadvertenties te kunnen adverteren! Met deze nieuwe toepassing zet u binnen een handomdraai uw eigen beeldadvertenties op.

U bouwt deze beeldadvertenties op aan de hand van één van de aangeboden ontwerpsjablonen. Hier kunt u vervolgens uw eigen tekst, foto's en logo's aan toevoegen. Ook is het mogelijk om de kleuren en achtergronden van deze sjablonen aan te passen.

Zodra u uw eerste ontwerp heeft gemaakt kan deze advertentie omgezet worden naar de diverse formaten waarin we beeldadvertenties aanbieden.

De advertenties worden automatisch gebouwd in Flash; hierdoor wordt het mogelijk om met animaties en overgangen te werken.

De beeldadvertenties kunt u vervolgens laten plaatsen op diverse posities
in ons Google Inhoudsnetwerk. Het wordt nu dus vrij eenvoudig om met een beeldadvertentie op de sites van uw keuze te adverteren!

U kunt deze toepassing vinden onder het tabje 'advertentievarianten'. Volg hier vervolgens de link 'hulpprogramma voor het maken van weergaveadvertenties'.

Voor meer informatie wil ik u naar het volgende filmpje verwijzen en zoals gebruikelijk kunt u discussiëren en uw vragen stellen op ons Online Helpforum.

Gepost door Marc Verschueren, Inside AdWords team