Google Insights for Search is ontwikkeld met de adverteerder in het achterhoofd. Het biedt meer flexibiliteit en functionaliteit voor adverteerders en marketeers om zoekgedrag te begrijpen en er uw voordeel mee te doen.

Net als bij Google Trends, typt u gewoon een zoekterm in om patronen in zoekvolume te zien over tijd. Daarnaast kunt u populaire gerelateerde zoekopdrachten opvragen en vergelijken. U krijgt tevens de mogelijkheid om de zoekvolumetrends te vergelijken voor meerdere zoektermen, categorieën (bedrijfstakken), geografische regio's en specifieke tijdsperioden.Hoe kan Insights for Search van extra waarde voor u zijn?

Uw communicatie uiting kiezen
Onderzoek welke productkenmerken/marketing uitingen het hoogste zoekvolume hebben en pas hier uw advertenties aan aan. Bijvoorbeeld als autofabrikant bezit uw auto de kenmerken; energie zuinig, veiligheid en motorvermogen. Bij het vergelijken van deze zoekwoorden ziet u dat energie zuinig het hoogste zoekvolume heeft en kunt u dit dus het beste in uw advertenties vermelden.

Seizoensgebondenheid onderzoeken
Met Insights for Search kunt u gegevens teruggaand tot 2004 op seizoensgebondenheid analyseren. Het zoekwoord ski laat bijvoorbeeld duidelijk een stijging vanaf Augustus zien met een piek in de wintermaanden voor de afgelopen jaren. U kunt zodoende uw budget hier makkelijk aan aanpassen.

Merkassociaties
Door te kijken naar gerelateerde zoekopdrachten kunt u kijken welke merken geassocieerd worden met het product dat u aanbiedt. Wie zijn uw concurrenten en hoe kunt u zich hiervan differentiëren. Bij het zoekwoord laptop ziet u bijvoorbeeld HP, Dell en Toshiba bovenaan staan, daarnaast ziet u Lenovo als sterke stijger genoteerd. U kunt hier dus rekening mee houden en kijken hoe u zich kunt verbeteren ten opzichte van deze merken.

Nieuwe markten betreden
U kunt zoekopdrachten voor verschillende nieuwe markten/landen gaan onderzoeken. Hierbij kunt u zien welk land het hoogste zoekvolume heeft en gebaseerd hierop uw expansie strategie gaan formuleren.

Ten slotte willen wij u veel plezier en inzicht wensen bij het gebruik van Insights for Search. U moet rekening houden dat u wel ingelogd moet zijn in uw Google account om de gegevens te zien en te downloaden.

Bij vragen wil ik u als altijd wijzen op ons Helpforum waar u kunt discussiëren en uw vragen kunt stellen aan mede Google AdWords gebruikers.


Gepost door Arjan, Inside AdWords Team