Automatisch bieden is een onmisbare tool in AdWords waarmee marketeers tijd besparen en de accountprestaties kunnen verbeteren. De basis van automatisch bieden wordt gevormd door machine learning van Google. Automatisch bieden optimaliseert biedingen op de juiste schaal voor elke veiling. Daarbij wordt rekening gehouden met allerlei signalen om biedingen te kunnen afstemmen op de unieke context van de gebruiker. In 2015 hebben we een reeks nieuwe rapportagefuncties in de 'Gedeelde bibliotheek' aangekondigd voor meer inzicht in de prestaties van automatische biedingen. Insights voor biedingen worden nu prominenter weergegeven op de plaatsen waar u het meeste tijd doorbrengt in AdWords. Dit doen we met drie nieuwe functies:

  1. Nieuwe meldingen die problemen met biedingen direct signaleren.
  2. Statussen voor biedstrategieën worden rechtstreeks weergegeven in de statuskolommen voor campagnes en advertentiegroepen.
  3. Uitgebreide prestatierapportage voor standaard biedstrategieën die zijn ingesteld op campagneniveau.

Met nieuwe biedingsmeldingen kunt u gemakkelijker problemen oplossen

Er zijn nu nieuwe meldingen beschikbaar specifiek voor automatisch bieden. Hiermee kunt u problemen zo snel mogelijk identificeren en oplossen. Er worden nu meldingen weergegeven zodra de instellingen voor conversies bijhouden 'verkeerd' zijn geconfigureerd. In de toekomst worden nog meer meldingstypen toegevoegd. De melding 'Verkeerd geconfigureerd' wordt weergegeven als u een biedstrategie zoals doel-CPA gebruikt die optimaliseert voor conversies, terwijl conversies bijhouden is uitgeschakeld of er nog geen conversieactie is toegevoegd aan de primaire kolom Conversies.


Biedstatussen worden geïntegreerd in de campagne- en advertentiegroepstatussen

In de komende weken introduceren we bovendien biedstrategiestatussen voor de hoofdstatuskolommen op het niveau van de campagne en de advertentiegroep, zodat deze beter zichtbaar zijn tijdens uw dagelijkse werkzaamheden. Als er bijvoorbeeld bodlimieten zijn ingesteld die verhinderen dat uw biedingen volledig worden geoptimaliseerd, ziet u de status 'Geschikt (beperkt)' staan in uw hoofdstatuskolommen.

De onderstaande geüpdatete statustypen kunnen worden toegepast op uw automatische regels en op opgeslagen filters en rapporten:

Status
Wat er wordt gewijzigd
Geschikt
Geen wijziging
Geschikt (budget beperkt)
Dit is de nieuwe naam van de huidige status 'Beperkt door budget', zodat de naam consistent is met andere statustypen
Geschikt (leren)
Nieuw statustype voor automatisch bieden
Geschikt (beperkt)
Nieuw statustype voor automatisch bieden
Geschikt (verkeerd geconfigureerd)
Nieuw statustype voor automatisch bieden

Uitgebreide rapportage van prestaties voor standaard biedstrategieën

Daarnaast breiden we de rapportagemogelijkheden die beschikbaar zijn voor portfoliobiedstrategieën uit naar standaard biedstrategieën die zijn ingesteld op campagneniveau. Deze rapporten worden in de komende weken geleidelijk geïmplementeerd. U vindt deze in het dropdown-menu Biedstrategie op het tabblad Campagnes, waar u kunt volgen wat in de loop der tijd de invloed van wijzigingen in uw biedstatus en doelen is op de prestaties.Bezoek het Helpcentrum en lees onze praktische tips voor meer informatie over automatisch bieden. Als u wilt weten hoe technologie voor bieden tijdens de veiling werkt bij biedstrategieën die op conversies zijn gebaseerd, leest u de volledige gids.

Gepost door het AdWords Benelux Support-team