Misschien kent u het probleem dat u naar een speciaal gedeelte in AdWords moet gaan om uw TrueView-videocampagnes te maken en beheren, en dat u steeds heen en terug moet bladeren als u al uw campagnes wilt analyseren en optimaliseren. Bovendien kunt u in uw videocampagnes niet gebruikmaken van de handige bulktools van AdWords. Gelukkig hebben we goed nieuws: TrueView wordt nu net als zoek-, display- en Shopping-campagnes toegevoegd aan de kerninterface van AdWords.


AdWords heeft nu één consistente interface, zodat u uw verschillende campagnetypen eenvoudiger kunt optimaliseren. Bovendien kunt u gebruikmaken van effectieve tools voor bulkbeheer om tijd te besparen wanneer u meerdere TrueView-campagnes beheert. Nu de campagnestructuur voor alle campagnetypen hetzelfde is, kunnen we bovendien veel sneller nieuwe functies beschikbaar stellen voor videocampagnes.
Als u ons nu wilt volgen, zullen we u even een rondleiding geven…

In de linkerbovenhoek vindt u de kiezer voor het campagnetype. Hiermee kunt u bepalen welk type campagnes worden weergegeven. Als u hier bijvoorbeeld 'Video' selecteert, ziet u een campagne-overzicht dat lijkt op AdWords voor video. U ziet dus alleen de tabbladen en kolommen die het meest relevant zijn voor het beheer van videocampagnes. Het mooiste is nog wel dat we uw kolomvoorkeuren onthouden wanneer omschakelt naar andere weergaven, zodat u ze niet telkens opnieuw hoeft in te stellen wanneer u tussen campagnetypen schakelt.

Kiezer voor campagnetype

Bovendien vervangen we targetinggroepen door advertentiegroepen, de bouwstenen voor zoek-, display- en Shopping-campagnes. Vanaf nu kan elke advertentiegroep één TrueView-indeling bevatten: InStream of In-display. Hoewel elke advertentiegroep slechts één indeling kan bevatten, kunnen campagnes wel meerdere advertentiegroepen bevatten. U kunt dus nog steeds zowel InStream- als In-display-advertenties in dezelfde campagne uitvoeren. Als u een nieuwe campagne wilt maken, klikt u op de knop +CAMPAGNE en vervolgens op het nieuwe campagnetype Video. Maak hierna in elke campagne nieuwe advertentiegroepen met de functie +ADVERTENTIEGROEP.


Nu TrueView een centralere rol gaat spelen in AdWords, heeft u toegang tot allerlei extra's waarmee u accounts met veel campagnes kunt beheren, optimaliseren en analyseren. Met bewerken in bulk vanuit de interface kunt u informatie voor meerdere campagnes rechtstreeks vanuit de interface in één keer wijzigen. Met bulkuploads kunt u een momentopname van uw campagnes downloaden, op grote schaal wijzigingen doorvoeren en de wijzigingen vervolgens weer uploaden en doorvoeren in uw account. Via rapportageplanning kunt u een schema instellen om rapporten automatisch te laten uitvoeren en regelmatig per e-mail te laten verzenden naar accountgebruikers.

De rapportage van videocampagnes wordt ook beter: u kunt uw resultaten filteren om aspecten zoals campagnenaam, label, kosten en conversies te isoleren.

Filters.png

U komt op vertrouwde plaatsen in AdWords ook populaire videofuncties tegen. Videoremarketing bevindt zich nu bijvoorbeeld in de gedeelde AdWords-bibliotheek en YouTube-accounts kunt u nu koppelen in het gedeelte Gekoppelde accounts. Bovendien kunt u op het nieuwe tabblad Video's analyses weergeven van uw videoadvertenties en kunt u uw targeting beheren op het tabblad Videotargeting.
Remarketing.png
Gekoppeld.png

Of u nu direct response wilt stimuleren of uw merk wilt opbouwen, u beschikt nu over één handige tool waarmee u aan al uw marketingdoelen kunt werken. Vanaf vandaag kunt u uw campagnes upgraden naar de nieuwe advertentiegroepstructuur en hoeft u niet meer eerst naar 'Alle videocampagnes' te gaan om uw TrueView-campagnes weer te geven. Als u wilt upgraden, gaat u naar AdWords voor video door op Alle videocampagnes te klikken (voor de laatste keer, om het af te leren) en klikt u op het Upgradecentrum om al uw campagnes in één keer gemakkelijk over te zetten. Al uw historische statistieken en targetinginstellingen worden ook overgezet (klik door tot op campagneniveau om ze te bekijken). Als u uw campagnes liever niet zelf wilt upgraden, maar wel gebruik wilt maken van deze nieuwe videofuncties, is dat geen probleem. We upgraden uw campagnes over zes weken automatisch.

En als u van video's houdt (wij in elk geval wel), kunt u de volledige inhoud van deze blogpost hier in videovorm bekijken:



Geplaatst door (het voormalige) team AdWords voor video
Lane Shackleton, Group Product Manager
Ammar Ibrahim, Product Manager
Avi Fein, Product Manager