Een belangrijk onderdeel van het ontwikkelen van een strategie voor zoekadvertenties is inzicht krijgen in wat andere adverteerders doen en deze gegevens gebruiken om campagnes te optimaliseren voor topprestaties. Om adverteerders te helpen beter onderbouwde optimalisatiebeslissingen te nemen, lanceren we het rapport Veilinggegevens.

We bieden momenteel kolommen voor het Vertoningspercentage in rapporten voor campagnes en advertentiegroepen. Hierin wordt het percentage ontvangen vertoningen weergegeven, in vergelijking met het geschatte aantal vertoningen waarvoor advertenties in aanmerking kwamen. Hoewel dit rapport waardevolle totaalinzichten biedt in gemiste mogelijkheden, roept het ook nieuwe vragen op: wie doet er mee aan een specifieke veiling, en kunnen prestatiesgegevens ook op gedetailleerdere niveaus beschikbaar worden gesteld? 

Met het rapport 'Veilinggegevens' kunt u uw prestaties vergelijken met die van andere adverteerders die deelnemen aan dezelfde veilingen als u. U kunt zien hoe vaak uw advertenties een hogere positie op de zoekresultatenpagina krijgen dan de advertenties van andere adverteerders, en hoe vaak uw advertenties worden weergegeven in vergelijking met die van hen, gebaseerd op het geschatte aantal mogelijke vertoningen. Met behulp van deze informatie kunt u strategische beslissingen nemen over biedingen, budgetten en uw keuze voor zoekwoorden doordat nu inzichtelijk is op welke fronten u het goed doet en waar u wellicht mogelijkheden voor betere prestaties mist.

Het rapport 'Veilinggegevens' biedt gegevens op zoekwoordniveau en vijf verschillende statistieken: vertoningspercentage, gemiddelde positie, overlappingspercentage, percentage hogere positie en percentage boven aan de pagina:   

(Engelstalig voorbeeld: Fictieve data)

Rapporten kunnen voor één zoekwoord tegelijk worden gegenereerd en er zijn alleen gegevens beschikbaar voor zoekwoorden die voor de opgegeven periode voldoen aan een minimale activiteitsdrempel. Als u links van een zoekwoord in de tabel met statistieken op het tabblad 'Zoekwoorden' dit pictogram ziet (), weet u dat het rapport met veilinggegevens voor dat zoekwoord beschikbaar is.

(Engelstalig voorbeeld)

Opmerking: dit rapport bevat informatie over andere adverteerders die aan dezelfde veilingen hebben deelgenomen als u. Dit houdt niet in dat de andere adverteerders dezelfde zoekwoorden, zoektypen of andere targetinginstellingen hebben als u. De weergegeven statistieken van andere adverteerders zijn alleen gebaseerd op situaties waarin uw advertenties ook geschikt waren voor weergave. In deze rapporten worden niet de daadwerkelijke zoekwoorden, kwaliteit of instellingen uit uw campagne weergegeven, en deze bieden u ook geen inzicht in deze gegevens van andere adverteerders.

Hoewel deze informatie ook beschikbaar is als u zoekopdrachten uitvoert op Google (en velen proberen al een schatting te maken van deze gegevens door de advertenties te bekijken die worden weergegeven), kunt u met dit rapport gemakkelijker meer inzicht krijgen in deze informatie. Het rapport is gratis beschikbaar voor adverteerders wiens zoekwoorden een minimale activiteitsdrempel hebben bereikt.

Ga voor meer informatie over het rapport 'Veilinggegevens' naar het Helpcentrum van AdWords.

Geplaatst door Bhanu Narasimhan, Group Product Marketing Manager, AdWords