Om er voor te zorgen dat u uw budget goed besteed, is het erg belangrijk om na te denken over de zoekwoorden die u gebruikt voor uw advertentiegroepen. Tegelijkertijd is het ook zeer belangrijk om uitsluitingszoekwoorden toe te voegen, zodat uw advertenties niet vertoond worden wanneer een uitgesloten zoekwoord als zoekopdracht is opgegeven door een gebruiker. Hiermee voorkomt u dat u mogelijk voor irrelevant verkeer betaalt.

Ga als volgt te werk om uitsluitingszoekwoorden toe te voegen:

1. Meld u aan bij uw AdWords-account op https://adwords.google.nl/.

2. Klik op de campagne of advertentiegroep waaraan u uitsluitingszoekwoorden wilt toevoegen.

3. Selecteer het tabblad Zoekwoorden.

4. Blader naar het gedeelte met uitsluitingszoekwoorden, onder de tabel 'Zoekwoorden'. Vouw het gedeelte uit door op '+' te klikken.


5. U ziet nu twee tabellen: 'Advertentiegroepniveau' en 'Campagneniveau'.

6. Als u uitsluitingszoekwoorden wilt toevoegen aan een advertentiegroep, klikt u op de knop + Toevoegen in de tabel 'Advertentiegroepniveau'. Als u uitsluitingszoekwoorden wilt toevoegen aan een campagne, klikt u op de knop Toevoegen in de tabel 'Campagneniveau'.


7. Voeg één uitsluitingszoekwoord per regel toe. U hoeft geen minteken (-) voor elk zoekwoord te plaatsen. Als u brede uitsluitingszoekwoorden toevoegt, moet u ook meervoudsvormen toevoegen, zoals 'duikers'. Als u een uitsluitingszoekwoordgroep wilt toevoegen, plaatst u de termen tussen dubbele aanhalingstekens. Als u een exact uitsluitingszoekwoord wilt toevoegen, plaatst u de term tussen rechte haakjes.

Gebruik geen uitsluitingszoekwoorden die overlappen met uw gewone zoekwoorden. Dit leidt er namelijk toe dat uw advertentie niet wordt weergegeven.

Door het toevoegen van uitsluitingszoekwoorden kunt u via dit extra controleniveau uw klikfrequentie verhogen, uw gemiddelde CPC (kosten-per-klik) verlagen en uw ROI verhogen. Ga verder aan de slag met dit hulpartikel op het AdWords helpcentrum

Gepost door Anass, Inside AdWords Team