Kort geleden hebben we de belangrijkste verbetering in onze contextengine ooit aangekondigd: de mogelijkheid GDN-campagnes te optimaliseren tot op zoekwoordniveau dankzij geavanceerde contexttargeting voor zoekwoorden. Deze nieuwe opties helpen adverteerders hun campagneprestaties haarfijn af te stellen op ongekend niveau: alsof een gewone motor wordt omgebouwd tot een raceauto met zes versnellingen. Voor adverteerders die liever de cruise control instellen voor hun campagnes en de technologie van Google het zware werk willen laten doen, maximaliseert ons pakket met automatische optimalisatieprogramma's de prestaties van hun GDN-campagnes en besparen ze tegelijk waardevolle tijd en middelen. Van het aanpassen van biedingen met de Conversion Optimizer en Verbeterde CPC tot het automatisch vinden van optimale plaatsingen in het netwerk met de Display Campagne Optimizer – deze functies helpen adverteerders hun ROI-doelen te bereiken met maar een fractie van de moeite.


De zelfsturende auto in het GDN: de Display Campagne Optimizer  

De Display Campagne Optimizer werd gelanceerd in 2010 als beperkte bètatest en is sindsdien een van de populairste automatiseringsprogramma's geworden voor grote adverteerders die campagnes met grote conversievolumes beheren. Het hulpprogramma automatiseert niet alleen uw targeting en biedingen, maar gebruikt ook een aantal uiteenlopende signalen zoals context en interessecategorieën om extra conversies te vinden in ons enorme netwerk van AdSense-uitgevers, en dat allemaal tegen uw gewenste CPA. Bekijk in het onderstaande Engelstalig filmpje hoe het werkt:Zoals we afgelopen najaar hebben laten zien op de Engelstalige blog, hebben adverteerders grote successen bereikt met de Display Campagne Optimizer. Kort geleden heeft het hulpprogramma het Amerikaanse bedrijf Dale Carnegie Training geholpen hun online bereik zonder veel extra moeite uit te breiden tot meer dan 85 landen wereldwijd. Nadat het team de Display Campagne Optimizer had geïmplementeerd in twee campagnes, steeg het aantal conversies met respectievelijk 308 procent en 101 procent in slechts zes maanden, terwijl de kosten per lead stabiel bleven.Nu beschikbaar voor iedereen 

Nu de engine aanzienlijk is verbeterd en steeds vaker wordt gebruikt, kunnen we melden dat de bètafase van de Display Campagne Optimizer is afgerond en dat het hulpprogramma via AdWords aan alle adverteerders beschikbaar wordt gesteld. Eerder konden alleen grote adverteerders met zeer hoge conversievolumes (150 conversies per maand) profiteren van dit effectieve programma. Voor de nieuwe en verbeterde Display Campagne Optimizer gelden nu dezelfde lage conversievereisten (15 conversies per maand) als voor de Conversion Optimizer. Dat betekent dat u zich gewoon kunt aanmelden voor de Display Campagne Optimizer in campagnes waarvoor de Conversion Optimizer is ingeschakeld en zo kunt profiteren van meer conversies. 

Ga meteen aan de slag! 

Vanaf vandaag kunt u gemakkelijk campagnes met de Display Campagne Optimizer configureren in AdWords. Voor meer informatie over het instellen van Display Campagne Optimizer-campagnes kunt u de stapsgewijze handleiding bekijken in ons AdWords Helpcentrum.


Gepost door Anass, Inside AdWords Team