Beeld- en videoadvertenties in het Google Display Netwerk kunnen een grote impact hebben op het succes van uw online marketingcampagnes. Met deze advertenties kunt u uw boodschap op een aantrekkelijke en krachtige manier overbrengen om kijkers over te halen uw producten aan te schaffen. 

Bekijk onderstaande beeldadvertenties voor voorbeelden van wat u kunt maken:      
         


Met het Hulpprogramma voor het maken van display-advertenties in AdWords kunt u nu al gemakkelijk en gratis beeld- en videoadvertenties maken en beschikt u over de benodigde flexibiliteit om deze advertenties aan uw wensen aan te passen. 

Vandaag willen we echter een nieuwe functie aankondigen waarmee uw beeldadvertenties in feite automatisch voor u worden samengesteld.

Het Hulpprogramma voor het maken van display-advertenties maakt nu automatisch voorgestelde beeldadvertenties, met behulp van de bestaande tekstadvertenties in uw campagne. 

      ● Klik op de voorgestelde advertentie die u het beste bevalt.
      ● Pas zo nodig de lettertypen, tekst of kleuren aan.
      ● Voeg de advertentie vervolgens toe aan een van uw advertentiegroepen. Dat is alles.

U hoeft het Hulpprogramma voor het maken van display-advertenties niet eens te openen om deze nieuwe functie te gebruiken. 

     ● Als u zich in een van uw advertentiegroepen bevindt, kunt u een bestaande tekstadvertentie selecteren en 'Display-advertentie genereren' kiezen bij 'Meer acties'. 
     ● AdWords maakt een beeldadvertentie op basis van de tekstadvertentie die u heeft geselecteerd.

Als u een volledig nieuwe advertentie wilt maken, kunt u altijd kiezen uit honderden sjabloonontwerpen.

     ● Voeg uw tekst toe en pas de lettertypen, kleuren en achtergrond aan.
     ● Selecteer afbeeldingen in de AdWords-galerij met archiefbeelden, op uw computer of op uw website. 
     ● Controleer de advertentie in alle indelingen om er zeker van te zijn dat de advertentie er goed uitziet. Voeg de advertentie vervolgens toe aan uw campagne. 

Ga voor meer informatie over het Hulpprogramma voor het maken van display-advertenties naar de website van het Google Display Netwerk. (Momenteel alleen in het Engels beschikbaar.)

Geschreven door, Becky Chappell, Associate Product Marketing Manager

Gepost door Anass, Inside AdWords Team