Wilt u graag meer ideeen opdoen voor zoektermen en kijken waar Nederland en de rest van de wereld naar op zoek is? Dan is ‘Insights for Search’ misschien wel wat voor u.

‘Insights for Search’ is een gratis online tool die u kunt gebruiken om de interesse van internetgebruikers te peilen naar bepaalde zoektermen, om seizoenstrends te onderzoeken en om nationale en internationale gegevens te verzamelen.

Laten we bovenstaande functies even bekijken aan de hand van een voorbeeld. We zijn op zoek naar gegevens voor de zoekterm ‘Google’.

U kunt meteen filters inschakelen om zo uw zoekopdracht te verfijnen. Zo kunt u aangeven voor welk Google-domein u gegevens wilt verzamelen, maar ook voor welke locatie, welke tijdsperiode, en voor bepaalde categorieen.

Wanneer u dan zoekt naar deze term kunt u allereerst de interesse bekijken voor de zoekterm in de loop der tijd. Door bepaalde tijdsperiodes aan te geven, kunt u op deze manier seizoenstrends onderzoeken.U krijgt verder informatie over locatie-gebonden interesse voor uw zoekterm. Zo kunt u nationaal onderzoeken in welke regio of provincie er het meeste interesse is, en waar het minste. Indien u internationaal wilt zoeken, kunt u kijken of er misschien nieuwe markten zijn waar u voor uw product of service kunt adverteren.

Onderaan de pagina krijgt u dan de populairste zoekopdrachten te zien die samenhangen met de door u ingevoerde zoekterm. Verder ziet u ook de zoekopdrachten die in populariteit stijgen. Deze gegevens kunt u gebruiken om extra zoekwoorden toe te voegen aan de zoekwoordenlijst van uw AdWords-campagne.U kunt ook een geavanceerde zoekopdracht uitvoeren door verschillende gegevens met elkaar te vergelijken. U kunt zoektermen met elkaar vergelijken, en zo voor elke zoekterm weer de interesse in de loop der tijd, de locatie-gebaseerde interesse en de zoekopdrachten bekijken. Verder kunt u ook locaties en periodes met elkaar vergelijken, en daarvoor dan weer specifieke gegevens onderzoeken.

Blog post door Ellen, Inside Adwords Team

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team