Wat heeft u de laatste keer gedaan toen u een cadeau voor uw trouwdag was vergeten of een verjaardagscadeau nodig had voordat de winkels dichtgingen? Als u hetzelfde heeft gedaan als ik, bent u naar buiten gerend en als een gek op zoek gegaan naar het juiste artikel. In gevallen zoals deze (of zelfs wanneer u gewoon niet wilt wachten op verzending) is het handig te weten waar u producten bij u in de buurt kunt vinden.

Deze week introduceert Google de nieuwe functie 'Winkels in de buurt' waarmee online winkelende gebruikers in Nederland producten in winkels in de buurt kunnen vinden. Wanneer een verkoper een bepaald artikel in zijn online winkel verkoopt, is het mogelijk dat hij het artikel ook op voorraad heeft in zijn fysieke winkel bij u in de buurt. In deze gevallen geven we het telefoonnummer van de winkel weer, zodat u telefonisch kunt informeren of het product beschikbaar is.

Ga dus naar google.nl/shopping om lokaal te winkelen. Als u verkoper bent, volgt u de instructies in ons Helpcentrum om ervoor te zorgen dat u bent opgenomen in de functie 'Winkels in de buurt'.

Blog post door Marie-Astrid Michel, Strategic Partner Development Manager en Jens Munch, Strategic Partner Developer, Google Shopping

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team