We zijn blij met de groei in tabletgebruik die we afgelopen jaar hebben vastgesteld. We zien dit als een positieve ontwikkeling en blijven daarom zowel de gebruikers- als adverteerderservaring op tablets met volledige internetbrowser doorlopend verbeteren. Vandaag hebben we de lancering aangekondigd van een vernieuwde versie van Google Zoeken voor tabletgebruikers. Nu kunnen tabletgebruikers een geoptimaliseerde versie van Google Zoeken gebruiken die maximaal gebruikmaakt van de schermruimte van een tablet en eenvoudig met aanraakbediening kan worden gebruikt.

We hebben daarnaast ook het uiterlijk van zoekadvertenties op tablets vernieuwd om de gebruikservaring voor tabletgebruikers te verbeteren. Naast deze visuele aanpassingen is het aantal advertenties dat op een Google-zoekresultatenpagina wordt weergegeven, nu afhankelijk van de stand van een tablet:

Als u een zoekopdracht opgeeft terwijl u de tablet in liggende stand gebruikt, worden maximaal twee advertenties boven aan de zoekresultaten weergegeven.
Als u uw zoekopdracht uitvoert terwijl u de tablet in staande stand gebruikt, worden maximaal drie advertenties boven aan de zoekresultaten weergegeven.
Net zoals bij geavanceerde mobiele apparaten worden maximaal drie advertenties onder aan de zoekresultaten weergegeven, ongeacht de stand van de tablet.

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team