Onlangs hebben we een kleine wijziging aangebracht in de manier waarop de campagne-instellingen voor het Google Display Netwerk werken. Deze wijziging is van invloed op campagnes die voldoen aan de volgende criteria:

Ze zijn aangemeld voor het Google Display Netwerk
Ze targeten alleen zoekwoorden in ten minste één advertentiegroep
De volgende campagne-instelling is geselecteerd: 'Alleen op relevante pagina's voor de plaatsingen, doelgroepen en onderwerpen die ik beheer'

Achtergrond

Wanneer u een campagne in het Google Display Netwerk opzet, heeft u de keuze uit twee opties:

(1) Relevante pagina's in het gehele netwerk
(2) Alleen op relevante pagina's voor de plaatsingen, doelgroepen en onderwerpen die ik beheer

Bij optie (1) plaatst Google uw advertentie automatisch op relevante webpagina's op basis van de zoekwoorden in uw campagne. Bij optie (2) heeft u meer controle over waar uw advertentie wordt weergegeven: uw advertenties worden alleen weergegeven op relevante webpagina's met de opgegeven plaatsingen, doelgroepen of onderwerpen.

Als u momenteel optie (2) kiest en alleen zoekwoorden toevoegt, worden uw advertenties niet weergegeven. U ontvangt daarom geen vertoningen in die advertentiegroepen in het Google Display Netwerk.

Stel dat u tennisschoenen verkoopt en de zoekwoorden 'sportschoenen', 'tennisschoenen' en 'sneakers' gebruikt. Als u alleen bent aangemeld voor het Display Netwerk en de optie 'Alleen op relevante pagina's voor de plaatsingen, doelgroepen en onderwerpen die ik beheer' als instelling heeft geselecteerd, kunnen uw advertenties alleen worden weergegeven op pagina's voor door u opgegeven plaatsingen, doelgroepen of onderwerpen. Omdat u geen onderwerpen, plaatsingen of doelgroepen heeft opgegeven, worden uw advertenties niet weergegeven in het Google Display Netwerk.

Wat wordt er gewijzigd?

Door de recente wijziging kunnen advertenties met deze instellingen worden weergegeven op relevante pagina's in het gehele Google Netwerk op basis van uw zoekwoorden. Als we het eerdere voorbeeld weer nemen, kunnen uw advertenties nu worden weergegeven op pagina's over sportschoenen, tennisschoenen en sneakers in het Google Display Netwerk.

Als u een plaatsing, doelgroep of onderwerp toevoegt, wordt uw advertentie alleen weergegeven op relevante pagina's voor die plaatsing of doelgroep of dat onderwerp.

Belangrijk: u hoeft geen wijzigingen aan te brengen in bestaande advertentiegroepen, aangezien de groepen die voldoen aan de criteria niet worden weergegeven op relevante pagina's in het gehele netwerk.

Om deze campagne-instellingen duidelijker te maken, hebben we ook de namen ervan gewijzigd.
Deze twee opties zijn gewijzigd in:

(1) Advertenties weergeven op pagina's die overeenkomen met de breedste targetingmethode
(2) Advertenties alleen weergeven op pagina's die overeenkomen met alle geselecteerde targetingmethodenVoor meer informatie over het gebruik van campagne-instellingen en targetingmethoden om te bepalen waar uw advertenties worden weergegeven, gaat u naar het Helpcentrum.

Blog post door Andrew Truong, Inside AdWords-team

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team