Met Ad Sitelinks wordt een advertentietekst uitgebreid met paginalinks die u kunt opgeven in uw AdWords-account. De extra links worden weergegeven op basis van uw advertentiepositie en de kwaliteit. Of uw advertentie in aanmerking komt voor het vertonen van extra links wordt automatisch door het AdWords-systeem bepaald.

Sinds kort is er een nieuwe functie beschikbaar binnen Ad Sitelinks, namelijk de ingesloten sitelink. Deze wordt, in tegenstelling tot de gewone sitelinks, in de advertentietekst weergegeven. De ingesloten sitelink kan vertoond worden wanneer de naam van de sitelink exact overeenkomt met een gedeelte van de advertentietekst. De functie is leesteken- en hoofdlettergevoelig, dus houd hier zeker rekening mee!

De andere regels van sitelinks blijven van toepassing op de ingesloten sitelink. De advertentie moet één van de topposities innemen op Google en moet van hoge kwaliteit zijn.

Wanneer een advertentie in aanmerking komt voor de ingesloten sitelink, zal het stukje advertentietekst dat overeenkomt met de naam van de sitelink als een hyperlink verschijnen in de advertentietekst. Wanneer u dan klikt op deze link, komt u uit op de bestemmingspagina die ingesteld staat bij de sitelink. Deze verschilt dus mogelijk van de bestemmings-URL van de advertentie.

U vraagt zich misschien af wat dan de voordelen zijn van de ingesloten sitelinks? De drempel om hiervan gebruik te kunnen maken ligt iets lager, aangezien advertenties die niet in aanmerking komen voor sitelinks onderaan de advertentie, mogelijk wel in aanmerking komen voor ingesloten sitelinks.

Ga voor meer informatie en tips over Ad Sitelinks naar ons Helpcentrum.

Blog artikel door Ellen, Inside Adwords Team

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team