Vandaag kunnen we een nieuwe versie van AdWords Editor aankondigen: 9.5. Deze versie ondersteunt campagne-experimenten, locatie-extensies en tal van andere functies waarmee u uw productiviteit bij het beheren van uw AdWords-campagnes kunt vergroten. De belangrijkste wijzigingen worden hieronder besproken, maar u kunt de volledige lijst met functie-updates bekijken in de release-opmerkingen voor AdWords Editor versie 9.5.

Nieuw in AdWords Editor 9.5:

Campagne-experimenten

U kunt nu het volgende doen om uw campagne-experimenten te onderhouden:
  • Een experimentstatus toepassen en bewerken (bijvoorbeeld 'alleen controle', 'alleen experiment', 'controle en experiment') op het niveau van de advertentiegroep of het zoekwoord.
  • Een standaard maximum CPC, maximum CPC voor het Display Netwerk of maximum CPM-bodmultiplier toepassen en bewerken op advertentiegroepniveau.
  • Een maximum CPC-bodmultiplier toepassen en bewerken op zoekwoordniveau.
  • De experimentstatus en multipliers van een bod importeren en exporteren in zowel CSV- als XML-indeling.
Locatie-extensies

Versie 9.5 biedt nu ondersteuning voor nieuwe en bestaande locatie-extensies. U kunt handmatig nieuwe locatie-extensies maken voor elk gewenst adres, bestaande locaties bijwerken en locatie-extensies downloaden en uploaden in CSV- en XML-indeling.

Downloaden op de achtergrond

Als u aan meerdere grote accounts tegelijk werkt, kunt u deze nu op de achtergrond downloaden terwijl u in een ander geopend account werkt. Zo kunt u veel tijd besparen, omdat u gewoon verder kunt werken zonder te moeten wachten tot de download is voltooid.

We hebben daarnaast de bruikbaarheid van het programma op verschillende manieren verbeterd, bijvoorbeeld door de functie voor het herstellen van wijzigingen te verbeteren en het proces voor het toevoegen van meerdere items te stroomlijnen.

Wanneer u zich de volgende keer aanmeldt bij uw AdWords Editor-account, wordt u gevraagd een upgrade naar deze versie uit te voeren. U kunt versie 9.5 ook downloaden via de website van AdWords Editor.

Nadat u de nieuwe versie van AdWords Editor heeft geïnstalleerd, moet u uw accounts opnieuw downloaden. Als u uw opmerkingen en niet-doorgevoerde wijzigingen wilt behouden, selecteert u de optie Back-up maken en bijwerken wanneer wordt gevraagd of u een upgrade wilt uitvoeren en slaat u het back-upbestand op uw computer op. Download vervolgens uw account opnieuw en importeer het back-upbestand in AdWords Editor. Een klein deel van de gebruikers moet wellicht de eerdere versie van AdWords Editor handmatig verwijderen.

Voor meer informatie kunt u de release-informatie raadplegen en het Helpcentrum van AdWords Editor bezoeken.


Gepost door Eronne, Inside Adwords Team