Afgelopen maart kondigden we de +1-knop aan voor zoekresultaten in het Engels op Google.com. Hiermee kunnen mensen die uw site positief beoordelen, hun vrienden en anderen helpen bij het vinden van uw webinhoud op het moment dat er beslissingen worden genomen.

Vanaf vandaag gaan we de +1-knoppen wereldwijd toepassen in de zoekresultaten van Google. We beginnen met sites als Google.co.uk, Google.de en Google.fr, waarna we de komende weken nog meer zoeksites zullen toevoegen.

Maar de +1-knoppen zijn er niet alleen voor zoekresultaten. De +1-knop is er ook voor uw site, om het gebruikers gemakkelijk te maken uw pagina's aan te bevelen nadat ze die hebben bezocht.

We hebben samenwerking gezocht met enkele sites waar u de +1-knoppen de komende dagen zult zien verschijnen.
U kunt de +1-knop aan uw website toevoegen met behulp van een specifiek hulpprogramma voor +1-knoppen op Google Webmaster Central. U kunt een klein codefragment opstellen en dat toevoegen aan de pagina's op uw site waar u de +1-knoppen wilt weergeven.

Wij verwachten dat met persoonlijke meldingen gebruikers gemakkelijker kunnen bepalen of uw advertenties en organische zoekresultaten relevant voor hen zijn, waardoor de kans wordt vergroot dat ze naar uw site zullen komen.

U hoeft uw advertentiestrategie op basis van +1-knoppen niet aan te passen en ook de manier waarop we de Kwaliteitsscore berekenen, blijft ongewijzigd (hoewel +1-waarderingen een van de vele signalen zullen zijn waarmee we de positie bij organische zoekresultaten berekenen).

Stelt u zich +1-knoppen voor als een uitbreiding waarmee zoekcampagnes die nu al goed draaien, nog beter kunnen presteren, en deze keer op wereldwijd niveau.

Meer informatie over de +1-knop en welk effect deze heeft op uw zoekadvertenties, vindt u op Google Ad Innovaties.

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team