Of ze nu meer naamsbekendheid proberen te bereiken of meer verkopen willen genereren, alle marketeers hebben een gezamenlijk doel: mensen bereiken die mogelijk geïnteresseerd zijn in hun product of service.

Met contexttargeting in het Google Display Netwerk kunt u mensen bereiken op het moment dat ze hun interesse laten blijken door relevante inhoud te bekijken. Maar wat gebeurt er als iemand die naar camera's heeft gekeken, daarna naar een nieuwssite gaat of zijn favoriete blog gaat lezen? Een marketeer voor een camerabedrijf zou deze geïnteresseerde gebruiker graag een advertentie laten zien, maar kan geen contexttargeting gebruiken omdat de site niet over camera's gaat.

Bijna twee jaar geleden kondigden we een bètatest aan van interessecategorieën in het Google Display Netwerk. We hebben de beschikbaarheid van deze functie sinds die tijd geleidelijk uitgebreid en vanaf vandaag zijn interessecategorieën beschikbaar voor alle AdWords-adverteerders.

Het werkt als volgt: ons systeem kijkt naar de soorten pagina's die een gebruiker bezoekt en naar hoe kort geleden en hoe vaak deze pagina's zijn bezocht. Vervolgens wordt de browser van de gebruiker aan relevante interessecategorieën gekoppeld. Met behulp van de categorieën kunt u advertenties weergeven aan de personen bij wie de kans het grootst is dat zij uw producten of services kopen. U kunt deze gebruikers nu dus niet alleen op contextueel relevante sites, maar ook op alle andere soorten sites in het Google Display Netwerk bereiken.

Tussen de meer dan 1000 beschikbare interessecategorieën (van ecotoerisme tot mobiele telefoons) zal elke adverteerder ongetwijfeld wel een categorie vinden die bij zijn of haar bedrijf past. En aangezien het Display Netwerk dagelijks door meer dan 500 miljoen geïnteresseerde gebruikers wordt bezocht, kunt u een groot aantal potentiële klanten bereiken. U betaalt zoals altijd alleen voor klikken of vertoningen op basis van de advertentieveiling.

Onze bèta-adverteerders hebben interessecategorieën gebruikt om allerlei soorten doelen te bereiken, van een adverteerder die zijn naamsbekendheid met 40 procent zag stijgen tot een schoenenwinkel die 400 procent meer conversies genereerde tegen lagere advertentiekosten per verkoop.

Nu we interessecategorieën aan meer adverteerders beschikbaar hebben gesteld, willen we gebruikers nog steeds maximale controle en transparantie bieden. Gebruikers kunnen hun interessecategorieën daarom op elk gewenst moment bekijken en bewerken of zich volledig afmelden voor op interesses gebaseerde advertenties via "Beheer van advertentievoorkeuren. We labelen onze advertenties ook duidelijk met het Ads door Google-logo, zodat gebruikers advertenties kunnen herkennen en hun voorkeuren kunnen beheren.

We hopen dat u deze interessecategorieën zult gebruiken om uw campagnes relevanter te maken. We vertrouwen erop dat ze een effectieve manier zullen blijken om meer geïnteresseerde gebruikers te bereiken, de bekendheid van uw producten en services te vergroten en uiteindelijk meer verkopen te realiseren.

Ga voor meer informatie naar ons Helpcentrum.

Blog post door Jon Krafcik, Product Manager, Google Display Netwerk

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team