Het is gebleken dat gesponsorde video's een effectieve en populaire manier zijn waarmee adverteerders verkeer naar video-inhoud op YouTube kunnen genereren. Met deze indeling kunnen bedrijven video's promoten op YouTube op het moment dat gebruikers video's zoeken of bekijken. Tot nu toe werd een prijsmodel op basis van kosten per klik (CPC) gebruikt voor gesponsorde video's. Op dezelfde manier als bij AdWords-zoekadvertenties werden er kosten in rekening gebracht wanneer een gebruiker op een gesponsorde videoadvertentie klikte.

Vanaf 25 mei wijzigen we het prijsmodel voor deze indeling in een model op basis van kosten per weergave (CPV; cost-per-view), waardoor de focus wordt verlegd naar daadwerkelijke weergaven. Dit betekent dat er alleen kosten in rekening worden gebracht wanneer gebruikers op een gesponsorde videoadvertentie klikken en beginnen met het bekijken van aanbevolen video-inhoud, wat wordt geregistreerd als weergave. Dit prijsmodel zorgt ervoor dat advertentiekosten beter aansluiten bij advertentiedoelen voor het genereren van meer videoweergaven. Dit is geweldig nieuws voor adverteerders.

Hoe biedingen werken
Wanneer je een promotie maakt, vragen we je nog steeds wat je maximum bod is, maar in plaats van een maximum CPC stel je een maximum CPV in: het bedrag dat je bereid bent te betalen voor een videoweergave. Voor gesponsorde video's wordt de AdWords Discounter gebruikt om je kosten automatisch te verlagen. We brengen zoals altijd één cent meer in rekening dan het bod van de volgende adverteerder op de pagina waarmee je om dezelfde of soortgelijke zoekwoorden of plaatsingen concurreert, zodat je ook tijdens de veiling nooit teveel betaalt.

Wat jij ervan merkt
Campagnes met gesponsorde video's kunnen net als voorheen in AdWords of via ads.youtube.com worden opgezet en beheerd. Vanaf 25 mei worden de factureringsvoorwaarden voor alle campagnes met gesponsorde video's overgezet van CPC naar CPV. Dit zal in beide systemen op je advertentiedashboard worden weergegeven. Als je het AdWords-systeem gebruikt om advertentieruimte voor gesponsorde video's op YouTube in te kopen, kan de term 'CPC' nog steeds op je campagnedashboard worden weergegeven, omdat we bezig zijn aanvullende CPV-indelingen toe te voegen en het even duurt voordat we alle betreffende tekst in het systeem hebben aangepast.

Raadpleeg ons Helpcentrum voor meer informatie en veelgestelde vragen. We hopen dat gesponsorde video's door deze aanpassing van het prijsmodel beter bij je doelen passen, zodat je de juiste resultaten voor je bedrijf kunt realiseren.

Blog post door Baljeet Singh, Product Manager, YouTube

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team