Vanaf begin mei is de biedfunctie 'Positievoorkeur' niet meer beschikbaar in AdWords. Als u 'Positievoorkeur' gebruikt, raden we u voor een vlotte overgang voor uw biedingen aan deze functie vóór die datum uit te schakelen in uw campagnes. Ga naar ons Helpcentrum voor instructies over het uitschakelen van de functie 'Positievoorkeur'.

U kunt de volgende wijzigingen in uw account verwachten:

*Vanaf 5 april kan 'Positievoorkeur' niet meer voor campagnes worden ingeschakeld in de AdWords-webinterface en de AdWords API. In campagnes waarin positievoorkeuren worden gebruikt, blijven deze ingeschakeld. Als u echter in een van uw campagnes de functie uitschakelt, kunt u deze niet meer inschakelen.

* Vanaf begin mei beginnen we met het uitschakelen van 'Positievoorkeur' in alle campagnes waarin de functie nog wordt gebruikt.

* Nadat u 'Positievoorkeur' heeft uitgeschakeld (handmatig of wanneer de functie niet meer beschikbaar is vanaf begin mei), gelden handmatige maximum CPC-biedingen voor die campagnes als de biedingen die het meest recent zijn gebruikt door de functie 'Positievoorkeur'. Bij gebruik van positievoorkeuren wordt geprobeerd uw biedingen te verhogen of te verlagen naar de posities die u opgeeft. Als het meest recente bod op basis van positievoorkeur wordt gebruikt als uw handmatige maximum CPC-bod, ondervindt uw verkeer zo weinig mogelijk onderbrekingen.

We raden u aan uw handmatige biedingen te exporteren door een zoekwoordrapport te downloaden voordat u de functie 'Positievoorkeur' uitschakelt, zodat u een reservekopie heeft van alle biedingen die u heeft ingesteld voordat de functie werd ingeschakeld. Dit rapport bevat maximum CPC-biedingen op zoekwoordniveau.

Wat zijn de alternatieven voor positievoorkeur?

Als u specifieke advertentieposities wilt targeten, raden we u aan eerst dit blogbericht te lezen van onze hoofdeconoom Hal Varian, over enkele valkuilen met betrekking tot het targeten van gemiddelde posities.

Als u na het lezen van dit blogbericht nog steeds specifieke advertentieposities wilt targeten, raden we u aan geautomatiseerde regels te gebruiken. Met deze functie kunt u voor uw campagne een geautomatiseerde regel instellen waarmee uw bod wordt gewijzigd als uw gemiddelde positie niet gelijk is aan uw target. Raadpleeg voor meer informatie over het gebruik van deze functie het artikel 'Hoe kan ik gemiddelde posities targeten zonder positievoorkeur'?

Wij stellen uw begrip op prijs en hopen dat u met AdWords blijft werken.

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team