In het negende deel van onze reeks voor beginners of adverteerders die slechts hun kennis van de basisprincipes van AdWords willen opfrissen, bespreken we hoe u het gratis online hulpprogramma Conversies bijhouden kunt gebruiken. Dit is een eenvoudige functie in AdWords waarmee u uw verkopen/conversies kunt bijhouden en daarmee ook het rendement op uw investering in online advertenties.

Het voordeel van het hulpprogramma Conversies bijhouden is niet alleen dat het gratis is, maar ook dat het u inzicht biedt in wat er gebeurt nadat een gebruiker op uw advertentie heeft geklikt. Door te weten welke klikken het vaakst tot conversies leiden, kunt u uw geld effectiever besteden. Conversies bijhouden vormt ook een belangrijk onderdeel van uw biedstrategie wanneer u moet beslissen hoeveel u op elk zoekwoord biedt op basis van de werkelijke prestaties van het zoekwoord. Met andere woorden, Conversies bijhouden helpt u met het verbeteren van uw ROI.

Als u meer inzicht wilt krijgen in Conversies bijhouden en in hoe het werkt, kunt u deze gratis online handleiding voor adverteerders bekijken in de AdWords Online Classroom. We hopen dat deze tips van pas zullen komen wanneer u adverteert met AdWords. Raadpleeg ook de AdWords-handleiding voor beginners in het Helpcentrum van AdWords voor meer informatie en begeleiding.

Tot slot, lees ook het volgende artikel in deze reeks voor beginners.

Gepost door Eronne, Inside Adwords Team