Het aantal zoekopdrachten op mobiele apparaten met volledige internetbrowser is het afgelopen jaar verviervoudigd en daarmee neemt ook de mogelijkheid om gebruikers onderweg te bereiken verder toe.

Zijn uw campagnes geoptimaliseerd voor mobiele apparaten? Door specifieke campagnes met mobiele advertenties te maken die gescheiden zijn van de desktopcampagnes, kunnen adverteerders betere prestaties genereren op mobiele apparaten. We hebben vastgesteld dat adverteerders gemiddeld een 11,5 procent hogere mobiele CTR realiseren wanneer zij een afzonderlijke mobiele campagne uitvoeren en optimaliseren dan wanneer zij een gecombineerde campagne voor mobiele apparaten en desktopcomputers gebruiken.

Waarom moet ik afzonderlijke campagnes voor mobiel maken?

Momenteel voeren veel adverteerders gecombineerde campagnes uit, die zowel desktopcomputers als mobiele apparaten targeten. Dit is een goede strategie om het bereik te vergroten en aan de slag te gaan met mobiel adverteren, maar adverteerders die hun positie willen versterken en de prestaties van hun mobiele advertenties willen maximaliseren, kunnen het beste afzonderlijke mobiele AdWords-campagnes maken.

Door dit te doen, kunt u uw advertentiestrategie speciaal voor het mobiele platform optimaliseren omdat u meer controle heeft over de elementen die de prestaties rechtstreeks beïnvloeden. We adviseren u de volgende optimalisatietips te volgen nadat u een afzonderlijke campagne voor mobiel heeft gemaakt:
 • Zorg voor meer controle en flexibiliteit: door een afzonderlijke campagne voor mobiel te gebruiken, krijgt u meer inzicht in uw prestaties op mobiele apparaten en kunt u gemakkelijker uw biedingen, zoekwoordenlijsten en advertenties optimaliseren zonder dat dit gevolgen heeft voor uw desktopcampagne.
 • Budgetteer en bied afzonderlijk voor mobiel: op mobiel concurreert u om een van de vijf plaatsingen op een mobiele zoekresultatenpagina, tegenover een van de tien plaatsingen voor desktopcomputers. Het is belangrijk agressief te bieden om ervoor te zorgen dat uw advertenties concurrerend zijn en prominent worden weergegeven.
 • Stem uw advertenties af op mobiele gebruikers: schrijf specifieke advertentietekst voor mobiele gebruikers, zoals 'Ontvang een offerte op uw telefoon', waardoor u meer aandacht kunt trekken van mobiele klanten. U kunt ook functies zoals Ad Sitelinks aanpassen en gebruikers naar inhoud leiden die relevant is voor mobiele klanten, zoals pagina's waarop gebruikers de dichtstbijzijnde winkellocatie kunnen vinden.
 • Haal het maximale uit uw mobiele advertenties: profiteer meer van de krachtige advertentiefuncties voor mobiel zoals click-to-call en locatiegebaseerde services waarmee u gebruikers onderweg relevantere advertenties en handige functies kunt bieden.
Aan de slag gaan met afzonderlijke campagnes voor mobiel

Als u een afzonderlijke campagne voor mobiel wilt maken, maakt u een AdWords-campagne die uitsluitend is getarget op smartphones en dus gescheiden is van de campagnes die desktopcomputers en laptops targeten. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door met AdWords Editor uw campagne en zoekwoorden te kopiëren naar een afzonderlijke campagne voor mobiel. U kunt de hele campagne kopiëren of alleen de zoekwoorden die het beste op mobiele apparaten presteren.

Als u niet met AdWords Editor werkt, gaat u als volgt te werk om nieuwe, afzonderlijke campagnes voor mobiel in te stellen:
 1. Meld u aan bij AdWords.
 2. Verzamel de zoekwoorden uit uw bestaande campagnes in een spreadsheet of tekstbestand.
 3. Klik op het tabblad 'Campagnes' in uw account op de knop 'Nieuwe campagne'.
 4. Ga in de campagne-instellingen naar het gedeelte 'Netwerken en apparaten', klik onder 'Apparaten' op 'Laat mij kiezen' en verwijder het vinkje bij 'Desktop- en laptopcomputers'. Bij de targetinginstellingen moet nu worden weergegeven dat u 'Mobiele apparaten met volledige internetbrowser' heeft geselecteerd.
 5. Plak uw zoekwoorden in de nieuwe mobiele campagne in relevante advertentiegroepen.
 6. Selecteer in uw oude, gekopieerde campagnes bij 'Apparaten' alleen de optie 'Desktop- en laptopcomputers'.
 7. Gebruik de functie Gedeelde extensies om gemakkelijk bestaande extensies (zoals locatie- en telefoonextensies) toe te passen op uw nieuwe mobiele campagnes.
We hopen dat u baat zult hebben bij deze praktische tips voor mobiel en dat ze u helpen bij het optimaliseren van uw strategie voor mobiele advertenties.