Het hulpprogramma Voorbeeld van advertenties is een handige manier om te controleren hoe uw advertenties op Google worden weergegeven zonder daadwerkelijk klikken of vertoningen te genereren. Wanneer u een specifieke locatie voor uw voorbeeld selecteert, kunt u zien hoe uw advertentie wordt weergegeven aan bijvoorbeeld een gemiddelde gebruiker in Maastricht, zelfs wanneer u zich in Brussel bevindt.

We hebben het hulpprogramma Voorbeeld van advertenties een facelift gegeven en een paar handige nieuwe functies toegevoegd. Als u bent aangemeld bij uw account terwijl u voorbeelden van uw advertenties bekijkt, kunt u nu geïntegreerde resultaten van de zoekwoorddiagnose bekijken. In het onderstaande voorbeeld hebben we ons zoekwoord rode rozen opgegeven om te bekijken of het advertenties activeert in Maastricht:Het hulpprogramma Voorbeeld van advertenties geeft nu niet alleen advertenties voor een bepaalde zoekopdracht weer, maar controleert specifiek of uw advertentie wordt weergegeven en geeft ook de betreffende campagne en advertentiegroep weer. Als uw advertentie niet wordt weergegeven, laat het hulpprogramma Voorbeeld van advertenties u zien waarom. Zo kunt u zien of u aanpassingen moet aanbrengen in uw biedingen, targeting op locatie of dagbudget of dat u uw account moet optimaliseren.

Met de nieuwe instelling Apparaat kunt u uw advertenties ook bekijken en evalueren voor geavanceerde mobiele apparaten. U kunt zelfs een type apparaat en mobiele provider opgeven, zodat u kunt controleren of uw advertentie op verschillende apparaten wordt weergegeven zonder dat u de telefoon van uw kennissen hoeft te lenen!Deze functie is met name relevant als u locatie-extensies gebruikt om uw mobiele campagne op een ander gebied te targeten dan waar u zich zelf bevindt. Wanneer u de lengte- en breedtegraad opgeeft in het hulpprogramma Voorbeeld van advertenties, kunt u snel controleren of uw bedrijfsadres correct wordt weergegeven in uw advertenties voor mobiele gebruikers op een specifieke locatie. U kunt ook bepalen of er een hyperlokale afstandsmarkering wordt weergegeven bij uw advertenties, zodat gebruikers kunnen zien op welke afstand van uw bedrijf ze zich bevinden.

U kunt deze nieuwe functies uitproberen in het hulpprogramma Voorbeeld van advertenties op het tabblad Rapportage en hulpprogramma's in uw AdWords-account of op www.google.nl/adpreview.