In het derde deel van onze reeks voor beginners of adverteerders die slechts hun kennis van de basisprincipes van AdWords willen opfrissen, gaan we het hebben over het targeten van de advertentie en waarop we daarbij moeten letten.

Met de juiste taal- en geografische targeting kunt u uw advertenties op campagneniveau targeten om ervoor te zorgen dat u de klanten bereikt die relevant zijn voor uw bedrijf. We hebben hiervoor enkele vuistregels opgesteld die nuttig kunnen zijn.
  • We adviseren u dat u per campagne buiten het Engels slechts één taal target. Bijvoorbeeld de taal waarin advertentie is opgesteld en die in het getargete land wordt gesproken, en Engels, vanwege de standaard browserinstellingen en het feit dat mensen de neiging hebben op Google.com te zoeken in plaats van via de browser van hun eigen land.
  • Houd altijd uw geografische targeting in de gaten. Dit is met name belangrijk wanneer u een bedrijf bent dat op zoek is naar lokale klanten in een specifieke regio.
De voordelen die het opvolgen van de bovenstaande adviezen u opleveren, zijn:
  • U kunt uitsluitend de relevante gebieden targeten waarin u uw advertenties wilt weergeven
  • U kunt uw advertenties zowel wereldwijd als lokaal targeten
  • U kunt zo bijvoorbeeld Engelstaligen in Spanje targeten
  • U kunt zelf een gebied kiezen om te targeten (lokaal bedrijf)
We hopen dat deze tips van pas zullen komen wanneer u adverteert met AdWords. Raadpleeg ook de AdWords-handleiding voor beginners in het Helpcentrum van AdWords voor meer informatie en begeleiding. Houd tot slot ook dit blog in de gaten voor het volgende artikel in deze reeks voor beginners.