In het tweede deel van onze reeks voor beginners of adverteerders die hun kennis van de basisprincipes van AdWords willen opfrissen, gaan we het over advertentieteksten hebben en waarop we moeten letten bij het opstellen ervan.

De advertentietekst is de tekst die klanten in de gesponsorde links te zien krijgen wanneer zij naar uw product of service zoeken. U zou de advertentie kunnen beschouwen als de brug tussen de behoeften van de gebruikers en uw product of service. Om die brug zo relevant mogelijk te maken, volgt u de vuistregels die hieronder worden vermeld.
  • Het is belangrijk dat er een duidelijk verband is tussen de advertentietekst, de zoekwoorden en de bestemmingspagina.
  • Begin elk woord met een hoofdletter om de zichtbaarheid te vergroten.
  • Door gebruik van relevante zoekwoorden en een relevante zichtbare URL wordt de relevantie vergroot en ziet de gebruiker direct waar de advertentie hem naartoe leidt.
  • Koppel de advertentie via de bestemmings-URL aan de pagina van het specifieke product waarvoor de advertentie reclame maakt.
  • Door zoekwoorden in te voegen is de kans groot dat de CTR wordt verhoogd. Doe dit echter niet wanneer de zoekwoorden spelfouten bevatten.
  • Gebruik een krachtige call-to-action (koop nu, bestel hier, check online, etc.) in de advertentietekst en neem speciale aanbiedingen en prijsinformatie op.
Als u de bovenstaande adviezen opvolgt, levert u dit een aantal voordelen op. Zo wordt de advertentie aan de juiste personen vertoond omdat de advertentietekst die wordt weergegeven, gebaseerd is op de zoekopdracht van de klanten. Bovendien kunt u via uw advertentietekst de klanten aansporen actie te ondernemen. En wanneer de advertentie rechtstreeks gekoppeld is aan de juiste producten, zal de klant eerder tot aankoop overgaan. Alle bovengenoemde suggesties zouden dus tot meer conversies en aankopen moeten leiden.

We hopen dat deze tips van pas zullen komen wanneer u adverteert met AdWords. Meer informatie over het optimaliseren van uw advertentietekst vindt u hier. Raadpleeg ook de AdWords-handleiding voor beginners in het Helpcentrum van AdWords voor meer informatie en begeleiding, evenals onze gratis Online AdWords Les.