Een paar maanden geleden hebben we AdWords Campagne Experimenten (ACE) geïntroduceerd, een gratis hulpprogramma waarmee u kunt testen en nauwkeurig kunt meten welk effect wijzigingen hebben op uw zoekwoorden, biedingen, advertentiegroepen en plaatsingen - en nu ook op advertenties zelf! Met ACE kunt u experimentele wijzigingen toepassen op een bepaald percentage van uw AdWords-verkeer. U kunt statistieken voor het experimentverkeer vergelijken met uw controleverkeer en statistisch significante resultaten ontvangen. Zo weet u vrij zeker of uw experimentele wijzigingen een positief effect op uw prestaties hebben.

Wat kan ik testen?

U kunt experimenten uitvoeren voor zowel tekst- als display-advertenties. Enkele van de componenten die u kunt testen:

Tekstadvertenties:
  • Advertentietekst
  • Koppen
  • Zichtbare URL's
  • Calls-to-action
Display-advertenties:
  • Afbeeldingen
  • Zichtbare URL's
  • Calls-to-action
U kunt in uw experiment natuurlijk tekstadvertenties vergelijken met andere tekstadvertenties en display-advertenties met andere display-advertenties, maar met ACE kunt u nog meer doen. Als uw advertenties zijn aangemeld voor het Google Display Netwerk, kunt u de prestaties van uw tekstadvertenties vergelijken met die van uw display-advertenties op sites in het Display Netwerk. Als u nog geen display-advertenties in uw account heeft, kunt u die gemakkelijk maken met het Hulpprogramma voor het maken van display-advertenties in AdWords.

Hoe zit het met advertentieroulatie?

U heeft in het verleden misschien advertentieroulatie gebruikt om advertentievarianten binnen een advertentiegroep te testen. Het belangrijkste verschil tussen ACE en advertentieroulatie is dat u met ACE kunt bepalen op welk percentage van het verkeer u het experiment wilt toepassen, zodat u meer controle heeft over welke advertenties wanneer worden weergegeven. Binnen elke experimentgroep respecteert ACE de advertentieroulatie-instellingen ('optimaliseren' of 'rouleren') die u heeft ingesteld op het tabblad 'Instellingen' van uw campagne.

Meer informatie

Bekijk deze video (in het Engels) voor meer informatie over het instellen van advertentie-experimenten. U kunt ook onze andere instructievideo's en aanvullende veelgestelde vragen raadplegen voor meer informatie.

Veel succes met experimenteren!