We zijn druk bezig om adverteren met display-advertenties in het Google Display Netwerk zo eenvoudig mogelijk te maken voor iedereen, ongeacht uw bedrijfsgrootte of budget. In 2008 hebben we het Hulpprogramma voor het maken van display-advertenties gelanceerd om u te helpen gratis en binnen enkele minuten uw eigen display-advertenties te maken.

Vandaag kondigen we een aantal verbeteringen in dit hulpprogramma aan die u kunnen helpen al uw marketingdoelen sneller te bereiken, van het genereren van conversies tot het versterken van uw merk.

Snel honderden advertenties beheren door in bulk te kopiëren en te bewerken

Met de nieuwste versie van AdWords Editor kunt u uw advertenties uit het Hulpprogramma voor het maken van display-advertenties nu naar andere campagnes kopiëren en bepaalde basisbewerkingen in bulk uitvoeren, waaronder wijzigingen van advertentienamen, zichtbare en bestemmings-URL's en de advertentiestatus. Omdat de combinatie met AdWords Editor nu wordt ondersteund, kunt u voor elke advertentiegroep aangepaste advertenties maken. Zo kunt u een advertentie maken met tips voor hardlooptrainingen en de advertentie vervolgens aanpassen om de lokale marathon voor gebruikers in specifieke steden te vermelden.

Als u AdWords Editor al gebruikt, wordt u automatisch gevraagd of u het programma naar de nieuwste versie wilt bijwerken. Volg de instructies om uw nog niet doorgevoerde wijzigingen te behouden. Als u AdWords Editor nog niet gebruikt, raadpleegt u onze website voor meer informatie. U kunt het programma daar downloaden.

Betrokkenheid stimuleren met sociale en uitbreidbare sjablonen

Het Hulpprogramma voor het maken van display-advertenties kan u helpen uw merk te versterken met onze nieuwe uitbreidbare sjablonen en sjablonen voor sociale media, die speciaal zijn ontworpen om gebruikers nog meer aan te spreken. We zijn op dit moment bezig sjablonen voor sociale media te testen. Hiermee worden de nieuwste tweets uit uw Twitter-account in de advertentie weergegeven. Sjablonen voor sociale media zijn erg handig als u actuele promoties wilt laten weergeven die dagelijks worden gewijzigd. Zo kunt u gemakkelijk een nieuwe tweet weergeven in plaats van steeds een nieuwe advertentie te moeten maken. Sjablonen voor sociale media kunnen u ook helpen een grotere volgersgroep op Twitter op te bouwen.

We hebben ook uitbreidbare sjablonen gelanceerd die uitnodigen tot meer interactie van geïnteresseerde gebruikers omdat de zichtbaarheid van uw advertentie op de pagina wordt vergroot. Wanneer een gebruiker op uw uitbreidbare advertentie klikt, wordt de advertentie uitgebreid tot twee keer de breedte of hoogte, afhankelijk van de indeling. Onze klanten in de game- en entertainmentbranche en de detailhandel behalen veel succes met deze nieuwe indeling.

De perfecte advertentie maken door uw sjablonen aan te passen

We maken het nu ook mogelijk sjablonen aan te passen zodat u nog gemakkelijker precies de advertentie kunt maken die u wilt. U kunt tekstvakken en afbeeldingen nu naar de gewenste positie binnen de sjabloon slepen. Bovendien kunt u het formaat van de tekstvakken aanpassen, zodat u meer ruimte heeft voor tekst. Gebruik deze nieuwe functies met 180 sjablonen, bijna 100 lettertypen en onbeperkte kleuropties: de creatieve mogelijkheden zijn eindeloos.

Heeft u het Hulpprogramma voor het maken van display-advertenties nog nooit geprobeerd? Als u zelf advertenties wilt maken, gaat u naar het tabblad Advertenties in een nieuwe of bestaande campagne in uw AdWords-account. Klik vervolgens op Nieuwe advertentie en selecteer 'Hulpprogramma voor het maken van display-advertenties'.

Artikel door Kari Wilson, Product Marketing Manager