Biedt u een service aan waarin ook groepen buitenlandse immigranten geïnteresseerd zouden kunnen zijn, zoals mobiele telefoons of dating? Heeft u een AdWords-campagne waarmee u deze buitenlandse groep target? En heeft u zich ooit afgevraagd of u misschien een deel van uw tweetalige klanten misloopt? In dit artikel bespreken we de targetingopties die u nodig heeft om tweetalige klanten te targeten.

Stel dat u een adverteerder bent en hiphopkleding verkoopt in Nederland en België; dit is een product waarin Turkse immigranten misschien specifiek geïnteresseerd zijn. Of misschien biedt u een site met toekomstvoorspellingen aan voor Arabisch-sprekende klanten in Frankrijk. Of wilt u adverteren voor uw datingsite voor tweetalige Polen in Groot-Brittannië. Vergeet niet dat het onze stelregel is om maximaal één taal per campagne te targeten om een optimale kwaliteitsscore te halen. Zou u deze instellingen wijzigen voor meertalige landen? Nee, het is het beste om één taal per campagne aan te houden, maar er zijn enkele andere aanpassingen die een groot verschil kunnen maken.

We gebruiken het voorbeeld van een adverteerder die hiphopkleding verkoopt aan tweetalige sprekers van het Nederlands en Turks in Nederland en België. Hierbij kan worden aangenomen dat veel Turkse mensen de interface van respectievelijk Google.nl of Google.be instellen op Turks. Als ze tweetalig zijn en in Nederland of België wonen, zoeken deze gebruikers misschien zowel in het Nederlands als in het Turks, zelfs als ze de Turkse interface gebruiken. Aan de andere kant laat een deel van deze groep waarschijnlijk de Nederlandse interface op Google.nl of Google.be staan, maar zoeken ze ook met Turkse zoekwoorden. Onze adverteerder zal dus campagnes moeten maken die deze twee groepen target: de groep die een Nederlandse interface gebruikt en de groep die een Turkse interface gebruikt.

In de onderstaande tabel ziet u de opzet voor deze twee campagnes. In dit voorbeeld zijn we alleen geïnteresseerd in het targeten van tweetalige gebruikers. Voor gebruikers die alleen Nederlands spreken, zou onze adverteerder een andere campagne opzetten met alleen Nederlandse zoekwoorden en advertentieteksten. Om tweetalige klanten te bereiken, stelt de adverteerder twee campagnes in die beide Nederland en België als land targeten. De ene campagne target Nederlands als taal en de andere Turks. Deze tweetalige groep kan advertenties in beide talen lezen. Voor de gebruikers die de Nederlandstalige interface van Google.nl of Google.be gebruiken, stelt de adverteerder zoekwoordbeperkingen in om te voorkomen dat een Turkse advertentie wordt weergegeven aan gebruikers die alleen Nederlands kunnen lezen.Als de adverteerder zoekwoordgroepen gebruikt die ten minste één Turks woord bevatten, kan hij ervan uitgaan dat er door Turks-sprekende gebruikers naar deze zoekwoorden wordt gezocht. Op die manier krijgen klanten die in het Turks zoeken nog steeds resultaten te zien, ook als ze de Nederlandse interface gebruiken.

Als u een adverteerder bent die een gespecialiseerd product exporteert en u uw tweetalige doelgroep wilt targeten, stelt u twee campagnes in op basis van de bovenstaande aanbevelingen en laat u deze campagnes twee weken lopen. Controleer de klikfrequentie en conversieratio's na twee weken en pas de zoekwoorden en advertentieteksten aan op basis van de statistieken.

Veel succes!