Degenen onder u die hun advertenties targeten op plaatsingen, hebben ongetwijfeld enkele selecte partnersites die de waardevolste klikken en veel verkopen genereren. Uiteraard wilt u de prestaties op dergelijke sites verbeteren en daar is een simpele methode voor: u moet uw advertenties afstemmen op het grafische thema van de partnersite.

Toch houden de meeste adverteerders in hun advertenties de kleur en stijl van hun bestemmingspagina aan. Soms doen ze dit om een handelsmerk op een aantrekkelijke manier te presenteren of is echter de achterliggende gedachte heel simpel dat het kleurthema niet wezenlijk van invloed is op de advertentieprestaties. Dit klopt echter niet. De klikfrequentie van advertenties met een kleurenschema dat overeenkomt met de pagina waarop ze worden weergegeven kan soms wel tweemaal zo hoog zijn dan die van de advertenties zonder overeenkomend kleurenschema.

Kleurafstemming

Met ons Hulpprogramma voor het maken van weergaveadvertenties kunt u snel de kleur van de achtergrond, de advertentietekst, de link en andere advertentieonderdelen wijzigen. Analyseer eerst het kleurenschema van de pagina waarop de advertenties moeten worden weergegeven, en controleer welke kleuren exact worden gebruikt op een bepaalde pagina. Met de moderne besturingssystemen en add-ons voor browsers kunt u de exacte kleur gemakkelijk bepalen. In Mac OS X kunt u de 'DigitalColor Meter' gebruiker. Windows-gebruikers kunnen de gratis ColorPic-toepassing downloaden.

We kunnen ook de plug-in Eye Dropper voor Chrome aanbevelen, die dezelfde functionaliteit biedt. In beide hulpprogramma's beweegt u de muisaanwijzer over de kleur die u wilt achterhalen. De vastgelegde kleur wordt weergegeven in één van meerdere mogelijke indelingen.

Voor de meeste adverteerders is dit de zogeheten hexadecimale indeling. Deze indeling bestaat uit zes hexadecimale getallen die in paren gegroepeerd corresponderen met de kleuren rood, groen en blauw. Met het Hulpprogramma voor het maken van weergaveadvertenties kunt u de kleur handmatig in een van de kleurvelden invoeren.

Experimenteren

Om de advertentie zo exact mogelijk af te stemmen op de partnerpagina moet u zowel de achtergrondkleur als de tekstkleur aanpassen aan het kleurenschema van de website. Als u wat creatiever wilt zijn, kunt u experimenteren met de kleuren met behulp van één van de platforms die beschikbaar zijn op internet. Het populairste platform is Adobe Kuler. Met dit hulpprogramma kunt op basis van één kleur kleurenpaletten maken. U kunt een scala van soortgelijke, aanvullende of contrasterende kleuren maken. Dergelijke hulpprogramma's maken gebruik van mathematische formules voor het maken van aantrekkelijke kleurenpaletten. De effecten zijn misschien niet zo artistiek, maar de advertentie ziet er al snel heel wat aantrekkelijker uit.

Een dergelijke strategie vereist dat de adverteerder een afzonderlijke advertentiegroep maakt voor elke kleurvariant en dat de advertentie getarget wordt op een klein aantal uiterst waardevolle plaatsingen. Binnen deze varianten kunt u ook experimenteren (bijvoorbeeld door de tekst- en advertentiekleuren om te wisselen). Om de prestaties van de varianten te kunnen controleren, moet u de klikfrequentie van elke advertentievariant in beschouwing nemen.