Adverteren op Google was tot voor kort met name bekend voor vier regels tekst op Google.nl en op onze partnersites. Die tijden zijn echter voorbij. Wist u dat meer dan 40 procent van alle advertenties die worden vertoond op het Display netwerk niet-tekstadvertenties zijn? En dan rekenen we de 45 miljard advertenties die dagelijks worden vertoond via onze DoubleClick advertentieproducten nog niet mee.

Zelf zijn we uiterst enthousiast over display-advertenties, en wel om een aantal redenen. Ten eerste weten we nu dat we de technologie en de expertise die we hebben ontwikkeld voor Google zoeken en adverteren in het zoeknetwerk kunnen gebruiken om adverteren in het Display netwerk te verbeteren. Ten tweede is het ook voor ons een uiterst interessante technische uitdaging om adverteerders en publishers te helpen om de meest boeiende, relevante, creatieve en waardevolle advertenties te leveren. En ten derde dragen goede display-advertenties bij aan fantastische inhoud van het web.

Display-advertenties zijn niet meer de lelijke banners en pop-ups zoals we ze kenden in de jaren ‘90, maar er is nog steeds een lange weg af te leggen. Wij willen ons daarbij op drie zaken richten:

1. Adverteren vereenvoudigen

Veel adverteerders focussen zich nog niet op adverteren in het Display netwerk omdat het aankopen van advertenties in verschillende formaten op miljoenen websites veel te ingewikkeld is. Wij hebben het proces voor adverteerders en bureaus vereenvoudigd, zodat ze met gemak weergaveadvertenties kunnen kopen. Zo beheert ons DoubleClick-platform bijvoorbeeld de complexiteit van het plannen, meten en optimaliseren van advertentiecampagnes op het web. En dankzij de technologie van Teracent kunnen de creatieve elementen in een advertentie automatisch worden geselecteerd en aangepast op basis van locatie, taal en zelfs de prestaties van de advertentie in het verleden, om zo de ideale advertentie te vertonen.

2. Betere prestaties leveren

We willen adverteerders helpen om de beste resultaten uit hun campagnes te halen. Hiervoor stellen we branding campagnes, doelgerichte targeting, groot bereik en gedetailleerde rapportage ter beschikking. In de afgelopen jaren hebben we constant nieuwe functies toegevoegd aan YouTube en het Display netwerk om adverteerders te helpen het gewenste resultaat te bereiken. Van remarketing tot promoted video’s op YouTube: we bouwen tools die adverteerders helpen een geweldig resultaat neer te zetten en hen in staat stellen om ‘s werelds meest creatieve advertentiecampagnes op te zetten.

3. Het Display-ecosysteem openstellen voor iedereen

Net zoals adverteren in het zoeknetwerk moet ook adverteren in het Display netwerk toegankelijk en effectief zijn voor iedere adverteerder en publisher; van de kleinste winkel op de hoek tot het grootste wereldwijd bekende merk. Adverteren in het Display netwerk zal aan belang toenemen als het meer open en toegankekelijk is. Producten zoals de DoubleClick Ad Exchange, die publishers en bureaus in staat te stellen advertentieruimte te kopen en te verkopen in een open, competitieve, real-time omgeving, dragen hiertoe bij. Elke dag gebeuren er meer transacties in de DoubleClick Ad Exchange dan op alle aandelenbeurzen ter wereld samen.

WATCH THIS SPACEOnze boodschap over adverteren in het Display netwerk kan in drie woorden worden samengevat: "Watch This Space".

We gaan onze visie over adverteren in het Display netwerk toelichten met een campagne genaamd "Watch This Space". De boodschap die we uitdragen is dat wij display-advertising makkelijker gaan maken. Als onderdeel van deze campagne zult u advertenties te zien krijgen op het web, in print en misschien zelfs daarbuiten. Neem alvast een kijkje op google.nl/watchthisspace en lees er alles over wat er momenteel bij Google gaande is met betrekking tot adverteren in het Display netwerk en - belangrijker nog - wat er nog te gebeuren staat!