Vandaag lanceren we twee hulpprogramma's om u te helpen betere prestaties te behalen met uw campagnes met display-advertenties: de Campagne Optimizer voor het Display Netwerk en het Hulpprogramma voor contexttargeting.

We willen u graag helpen betere prestaties te behalen met uw display-advertenties, zodat u het maximale uit uw campagnes kunt halen. Omdat gebruikers hun tijd echter steeds meer moeten verdelen over een groeiend aantal sites, worden display-advertenties een steeds grotere uitdaging. Alleen al in het afgelopen jaar zijn er 47 miljoen nieuwe websites gemaakt. Contexttargeting in het Google Display Netwerk kunnen uitkomst bieden door uw advertenties automatisch te vertonen aan gebruikers op webpagina's die betrekking hebben op uw producten. Het samenstellen en beheren van uw campagnes kan echter nog steeds tijdrovend zijn en veel inspanning vergen.

Deze twee hulpprogramma's kunnen u nu helpen waardevolle tijd te besparen terwijl ze u helpen de prestaties van uw displaycampagnes te maximaliseren.

Campagne Optimizer voor Display Netwerk

Dit hulpprogramma beheert automatisch de targeting en biedingen voor uw campagnes in het Display Netwerk, zodat u meer conversies kunt genereren en aan uw advertentiedoelstellingen kunt voldoen. U voorziet ons van uw doel-CPA (kosten per acquisitie), advertenties en budget. Vervolgens worden met de Campagne Optimizer voor het Display Netwerk uw advertenties automatisch op de juiste plaatsen weergegeven. Het hulpprogramma controleert de prestaties van uw campagne en past uw targeting en biedingen in realtime aan. Uw campagnes blijven geoptimaliseerd, omdat het hulpprogramma 'leert' en aanpassingen aanbrengt op basis van wat wel en niet werkt.

De Campagne Optimizer voor het Display Netwerk is nu wereldwijd beschikbaar voor grotere campagnes die in het Google Display Netwerk worden weergegeven.

Hulpprogramma voor contexttargeting
Terwijl de Campagne Optimizer voor het Display Netwerk een geautomatiseerde oplossing is die al het zware werk voor u doet, helpt het Hulpprogramma voor contexttargeting u uw eigen displaycampagnes op efficiëntere wijze op te zetten. Dit hulpprogramma is uitermate geschikt voor adverteerders die liever inzicht in en controle over de targeting en biedingen van hun campagnes behouden. Het Hulpprogramma voor contexttargeting stelt zoekwoordenlijsten met een duidelijk thema samen voor uw displaycampagnes. Deze lijsten worden gebruikt om uw advertenties contextueel te targeten. Zoekwoordenlijsten met een duidelijk thema zijn van essentieel belang voor effectieve contexttargeting. Met dit hulpprogramma kunt u binnen enkele minuten tientallen, zelfs honderden, advertentiegroepen samenstellen, waarbij de prestaties van uw campagne snel worden geschaald terwijl u beschikt over nauwkeurige targeting voor en controle over uw campagne.

Als u bijvoorbeeld yoga-artikelen verkoopt, stelt u gewoonlijk afzonderlijke advertentiegroepen in voor elk van uw productlijnen, zoals yogamatten, yogakleding, enzovoort. Als u nu elke productcategorie (zoals 'yogamatten') invoert in het Hulpprogramma voor contexttargeting, worden nog meer specifieke advertentiegroepen gegenereerd, zoals 'designer yogamatten', 'dikke yogamatten', 'yogamatten met afbeeldingen', enzovoort. Dit zijn allemaal aanvullende advertentiegroepen die u kunnen helpen meer verkeer en verkopen te genereren, maar die u niet noodzakelijkerwijs zou hebben gemaakt tijdens het handmatig samenstellen van uw campagnes.

Deze week beginnen we met een gefaseerde lancering van het Hulpprogramma voor contexttargeting. Het hulpprogramma wordt in de komende weken en maanden beschikbaar voor meer adverteerders.

Of u nu op zoek bent naar efficiëntere manieren voor het beheren van uw displaycampagnes of naar een krachtigere, geautomatiseerde oplossing, we denken dat deze hulpprogramma's u kunnen helpen gemakkelijk en efficiënt prestaties op schaal te behalen met uw campagnes in het Google Display Netwerk.