We kondigen vandaag de lancering aan van Verbeterde CPC: een nieuwe geautomatiseerde biedingsfunctie die u kan helpen uw ROI te verbeteren voor campagnes met maximum CPC's.

Telkens wanneer uw advertentie kan worden weergegeven, past de functie Verbeterde CPC uw maximum CPC-bod automatisch aan op basis van de kans dat deze advertentie een conversie genereert. Dit gebeurt aan de hand van de historische conversiegegevens uit uw campagne. U zou op deze manier meer conversies moeten ontvangen terwijl uw totale CPA gelijk blijft of zelfs wordt verlaagd. Bovendien hoeft u wellicht minder tijd te besteden aan het beheren van uw maximum CPC-biedingen.

Hoe werkt het?

Laten we eens een voorbeeld bekijken. Jan verkoopt bouwpakketten voor modelvliegtuigjes en heeft de functie Verbeterde CPC ingeschakeld voor een campagne met de volgende zoekwoorden, elk met een maximum CPC-bod van € 0,30: modelvliegtuig, bouwpakketten voor modelvliegtuigjes en modelvliegtuigen bouwen. Wanneer een gebruiker zoekt naar 'bouwpakketten voor modelvliegtuigjes', detecteert het AdWords-systeem dat deze term Jan in het verleden veel conversies heeft opgeleverd. Het maximum CPC-bod wordt daarom voor deze specifieke veiling verhoogd tot € 0,32. Als de kans op een conversie groot is, kan de functie Verbeterde CPC tot 30% boven het maximum CPC-bod bieden. Dat betekent dat Jan in dit geval maximaal € 0,39 voor een klik zou moeten betalen.

Wanneer een gebruiker echter naar een meer algemene term zoals 'modelvliegtuig' zoekt, detecteert het AdWords-systeem dat deze term Jan in het verleden weinig conversies heeft opgeleverd. Het maximum CPC-bod voor deze specifieke veiling wordt daarom verlaagd tot € 0,20. Door de biedingen aan te passen op basis van Jans conversiegegevens, helpt het AdWords-systeem hem uiteindelijk meer verkopen te genereren terwijl de gemiddelde kosten per conversie gelijk blijven of zelfs worden verlaagd.

De geavanceerde functie Verbeterde CPC kan bij het voorspellen van de kans op een conversie rekening houden met verschillende factoren. Verbeterde CPC kan onder andere het volgende voor u doen:
  • Uw bod aanpassen op basis van hoeveel conversies een bepaalde zoekopdracht in het Zoeknetwerk of site van het Display Netwerk in het verleden voor u heeft gegenereerd.
  • Detecteren wanneer specifieke woorden binnen een zoekwoord (zoals 'bouwpakketten') veel conversies genereren en uw bod aanpassen wanneer gebruikers varianten van deze termen gebruiken (zoals 'bouwpakketten voor vliegtuigjes voor kinderen').
  • Kenmerken detecteren zoals de locatie van de gebruiker, taalinstellingen, de browser en het besturingssysteem en analyseren welk effect deze kenmerken hebben op de kans dat uw advertentie een conversie genereert.
Aan de slag

Als u Verbeterde CPC wilt gebruiken, moet u eerst de functie Conversies bijhouden inschakelen voor uw campagnes. Met de functie Conversies bijhouden kunt u niet alleen profiteren van ROI-verbeterende functies zoals Verbeterde CPC, maar kunt u bovendien waardevolle inzichten krijgen in hoe vaak uw advertenties conversies (verkopen) genereren en hoeveel u voor deze conversies betaalt.

Als u de functie Conversies bijhouden al gebruikt, kunt u zo aan de slag. Ga naar het gedeelte 'Bieden en budget' van het tabblad 'Instellingen' voor uw campagne en vink het selectievakje aan bij 'Verbeterde CPC'.

Als u een keuze wilt maken tussen Verbeterde CPC en de Conversion Optimizer als methode voor het verbeteren van uw ROI, leest u deze veelgestelde vraag voor meer informatie over de verschillen tussen beide hulpprogramma's.

Raadpleeg ons Helpcentrum voor meer informatie over Verbeterde CPC of voor instructies voor het inschakelen van Conversies bijhouden.