Het Rapportcentrum bevat veel nuttige gegevens, maar voor effectief campagnebeheer moet u inzicht en beheer combineren. Daarom hebben we een aantal rapporten verplaatst van het Rapportcentrum naar het tabblad 'Campagnes'.

U kunt nu bijvoorbeeld gedetailleerde statistieken weergeven voor zoektermen en automatische plaatsingen, uw gegevens segmenteren op dimensies, zoals zoektype voor zoekwoorden en dag van de week, maar ook downloads e-mailen en plannen van de gegevens die u wilt delen. U kunt dit allemaal doen op dezelfde pagina's als waarop u uw campagnes beheert. Als gevolg hiervan kunt u sneller en gemakkelijker bepalende prestatiefactoren vinden (en hierop actie ondernemen).

Met zo veel nuttige gegevens op het tabblad 'Campagnes' is het Rapportcentrum van AdWords niet meer de beste plaats voor nieuwe rapportagefuncties. Om ons te kunnen richten op het samenstellen van de nuttigste rapportagehulpprogramma's, zijn we van plan de bestaande rapporten geleidelijk te verplaatsen van het Rapportcentrum naar het tabblad 'Campagnes'. Vervolgens willen we het Rapportcentrum volledig uit roulatie nemen.

De wijzigingen worden als volgt doorgevoerd:
  • In de komende weken gaan we de belangrijkste functies van elk rapport in het Rapportcentrum verplaatsen naar het tabblad 'Campagnes'.
  • Zodra een rapport beschikbaar komt op het tabblad 'Campagnes', verwijderen we de optie voor het maken van dit type rapport uit het Rapportcentrum.
  • Maakt u zich geen zorgen: de geplande rapporten die u heeft ingesteld voor dit rapporttype, worden gewoon uitgevoerd. We kopiëren deze rapporten echter ook naar het gedeelte 'Rapporten' van uw Bedieningspaneel en Bibliotheek. Zodra u gewend bent aan de nieuwe versie van uw geplande rapporten, kunt u uw oude rapporten verwijderen uit het Rapportcentrum om dubbele e-mails te voorkomen.
  • Nadat we alle rapporttypen naar het tabblad 'Campagnes' hebben verplaatst, nemen we het Rapportcentrum volledig uit roulatie. U kunt uw rapporten vervolgens alleen downloaden, plannen en e-mailen vanaf de pagina's waarop u uw campagnes beheert.
Deze wijzigingen zijn alleen van invloed op het Rapportcentrum voor afzonderlijke accounts. De overschakeling is niet van invloed op Mijn Klantencentrum-rapporten en rapporten voor tv-advertenties.

Hoe kunt u zich voorbereiden op de wijzigingen?
  • Als eerste kunt u een rondleiding volgen door de rapportagehulpprogramma's op het tabblad 'Campagnes' in AdWords Online Classroom.
  • Als u een ervaren gebruiker van het Rapportcentrum bent met vragen over hoe een specifiek rapportage-element wordt gewijzigd, kunt u onze handleiding voor rapportagewijzigingen downloaden. Dit is een uitgebreide PDF met gedetailleerde informatie over alle onderdelen van de overschakeling.
  • Ten slotte kunt u een overzicht van de overschakeling bekijken door in het Helpcentrum van AdWords een lijst met rapporten weer te geven die volledig beschikbaar zijn op het tabblad 'Campagnes'.
U kunt in de nabije toekomst aanvullende blogberichten over de nieuwe rapportagefunctionaliteit verwachten. En vergeet natuurlijk niet om die gegevens door te spitten!