ÉÉN campagne voor elk product of elke service die u aanbiedt. Als u bijvoorbeeld een winkel voor huishoudelijke apparatuur heeft waarin u ovens, wasmachines en stofzuigers verkoopt, dan moet u voor elk van deze producten een aparte campagne maken (dus één voor ovens, één voor wasmachines en één voor stofzuigers).

TWEE (of meer) advertentiegroepen in elke campagne. Het aantal advertentiegroepen is afhankelijk van het aantal varianten van de producten/services die u aanbiedt. Als u bijvoorbeeld lampen verkoopt, moet u voor de verschillende typen lampen verschillende advertentiegroepen maken (bijvoorbeeld één voor bedlampjes en één voor bureaulampen).

(minimaal) DRIE verschillende advertenties voor elk product dat u promoot. U weet van tevoren niet welke advertenties de meeste aandacht van mensen zullen krijgen. Het is daarom belangrijk dat u verschillende soorten advertenties test en bekijkt welke de beste klikfrequentie (click-through-rate, CTR) genereert.

VIER verschillende betalingsmogelijkheden: vooruit betalen via een offline overboeking, vooruit betalen via iDEAL, achteraf betalen via creditcard of achteraf betalen via automatische incasso. Het is niet mogelijk om tussen vooraf en achteraf betalen te wisselen nadat u eenmaal heeft gekozen, maar u kunt wel de optie wijzigen waarmee u betaalt.

(minimaal) VIJF uitsluitingszoekwoorden in elke advertentiegroep om uw accountprestaties te verbeteren. Als u bijvoorbeeld een boekwinkel heeft waarin u uitsluitend nieuwe boeken verkoopt, kunt u het woord '-tweedehands' als uitsluitingszoekwoord aan uw account toevoegen. Telkens wanneer een gebruiker naar 'tweedehands boeken' zoekt, wordt uw advertentie NIET weergegeven, zodat u geen irrelevante vertoningen ontvangt die een negatief effect op uw accountprestaties zouden kunnen hebben.

ZES verschillende hulpprogramma's waarmee u de prestaties van uw advertentie kunt analyseren. Ga naar het tabblad 'Mogelijkheden', zoek aan de linkerkant naar 'Hulpprogramma's' en klik op 'Meer hulpprogramma's'. Bij 'Prestaties van uw advertenties analyseren' ziet u een overzicht van verschillende hulpprogramma's die u kunnen helpen de prestaties van uw advertentie te analyseren. We raden u ten zeerste aan deze hulpprogramma's te gebruiken.

Uw campagnes worden ZEVEN dagen per week 24 uur per dag uitgevoerd, zolang u voldoende budget heeft. Als u het aantal dagen of de tijden wilt wijzigen waarop uw advertentie wordt weergegeven, kunt u dat doen door u aan te melden bij uw account. Selecteer het tabblad 'Campagnes' en vervolgens het tabblad 'Instellingen'. Selecteer de campagne die u wilt bewerken en blader omlaag totdat u het kopje 'Geavanceerde instellingen' ziet. Bewerk de informatie bij 'Planning: startdatum, einddatum, advertentieplanning'. Hier kunt u aangeven wanneer uw advertenties moeten worden weergegeven.

(minimaal) ACHT zoekwoorden in elk van uw advertentiegroepen. Voor de beste campagneprestaties raden we u aan om in het begin tussen de acht en vijftien zoekwoorden aan uw campagne toe te voegen. U kunt het beste niet te veel zoekwoorden aan uw advertentiegroepen toevoegen, aangezien u hiermee misschien ongewenst verkeer naar uw advertentie leidt dat alleen vertoningen en geen klikken genereert.

NEGEN prestatierapporten waarmee u de prestaties van uw account in het zoeknetwerk kunt verbeteren. Controleer uw rapporten door op het tabblad 'Rapportage' te klikken en 'Rapporten' te selecteren. Klik op 'Een nieuw rapport maken'. U kunt kiezen uit negen prestatierapporten (en twee andere rapporten) die u kunnen helpen uw campagnes te verbeteren. In de aankomende weken zullen we enkele kernonderdelen van elk rapport in het rapportcentrum verplaatsen naar het tabblad 'Campagnes'. Geen zorgen! Als u een bepaald rapport niet kunt vinden, is dit verplaatst naar het tabblad 'Campagnes'.

TIEN is de maximale kwaliteitsscore die zoekwoorden kunnen ontvangen. Meld u aan bij uw account, ga naar het tabblad 'Campagnes' en vervolgens naar 'Zoekwoorden', waar u een lijst van al uw zoekwoorden ziet. In de kolom 'Status' naast de zoekwoorden ziet u een informatieballon. Als u op deze ballon klikt, kunt u de kwaliteitsscore van het zoekwoord bekijken. De kwaliteitsscore is een meetwaarde voor de relevantie van uw zoekwoorden en advertenties voor de zoekopdracht van een gebruiker. De kwaliteitsscore wordt gebaseerd op een aantal factoren. De kwaliteitsscore van zoekwoorden wordt regelmatig bijgewerkt en heeft een groot effect op de prestaties. Over het algemeen houdt een hoge kwaliteitsscore in dat uw zoekwoord advertenties activeert op een hogere positie tegen een lager bod.


door Oren Lefkowitz van het Google AdWords-team