Adverteerders die campagnes uitvoeren in het inhoudsnetwerk van Google, vallen gewoonlijk uiteen in twee categorieën. Adverteerders die zich richten op direct response, willen dat gebruikers doorklikken naar hun site en daar een handeling uitvoeren, zoals het aanschaffen van een product. Merkadverteerders zijn minder gericht op directe actie. Ze willen dat gebruikers zich bewuster worden van hun merk en dit op een later moment als mogelijke kandidaat zien bij een aanschaf.

In het afgelopen jaar hebben we aandacht besteed aan nieuwe oplossingen voor deze tweede groep adverteerders in het inhoudsnetwerk van Google. Zo hebben we vorig jaar frequency caps geïntroduceerd, waarmee adverteerders zelf kunnen aangeven hoe vaak hun campagnes moeten worden weergegeven voor bepaalde gebruikers. Bovendien hebben we een boven de vouw-filter geïntroduceerd waarmee adverteerders kunnen bepalen dat hun advertenties alleen worden weergegeven op plaatsen die zichtbaar zijn wanneer de pagina wordt geladen.

Op verzoek van merkadverteerders kondigen we vandaag een nieuwe functie aan waarmee zij hun doelgroep kunnen bereiken op de websites die het best passen bij hun specifieke advertentiedoelstellingen. Adverteerders kunnen nu een filter gebruiken waarmee ze kunnen bepalen dat hun advertenties alleen worden weergegeven op de 1000 grootste AdSense-sites op het web volgens DoubleClick Ad Planner.

DoubleClick Ad Planner is een hulpprogramma voor doelgroeponderzoek en mediaplanning dat het verkeer op websites bijhoudt en adverteerders helpt bij het identificeren van websites die door hun doelgroep worden bezocht. Deze nieuwe AdWords-functie stelt adverteerders in staat om campagnes uit te voeren op de grootste sites op het web. Op deze manier kunnen ze via advertenties op uitsluitend bekende sites die geschikt zijn voor brandingdoeleinden zo veel mogelijk gebruikers bereiken.

Met de optie om alleen advertenties weer te geven op de 1000 grootste sites hebben adverteerders meer invloed op het type sites waar hun advertenties worden weergegeven en weten ze zeker dat deze sites geschikt zijn voor hun brandingdoeleinden. De advertenties worden alleen weergegeven op sites in de AdPlanner 1000 die in het inhoudsnetwerk van Google zijn opgenomen. Adverteerders kunnen dit filter activeren door in het gedeelte 'categoriefilters' van hun AdWords-account de optie 'Niet-Adplanner 1000' te selecteren.

Houd er echter wel rekening mee dat AdPlanner 1000 geen rekening houdt met prestatiestatistieken en dat het inschakelen van dit filter ertoe kan leiden dat adverteerders veel relevante sites voor hun producten uitsluiten. Als dit of een van de andere merkfilters is ingeschakeld, zal de campagne bovendien op minder sites worden weergegeven, waardoor adverteerders hun biedingen wellicht moeten verhogen om hetzelfde aantal vertoningen mogelijk te maken. We raden u aan om hiermee te experimenteren om te bepalen welke functie of combinatie van functies het best voldoet aan uw specifieke doelstellingen.

We willen merkadverteerders met deze nieuwe functie meer controle geven over waar hun advertenties worden weergegeven. Bovendien willen we het inhoudsnetwerk van Google een nog effectievere omgeving maken voor het uitvoeren van doelgerichte merkcampagnes.

Artikel door Paul Harvey, Product Manager

Gepost door Kenny, Inside AdWords Team