Ongeveer één op de drie mobiele zoekopdrachten is lokaal gericht, wat betekent dat er voor lokale bedrijven kansen liggen om mobiele gebruikers te bereiken die op het punt staan iets aan te schaffen en actie willen ondernemen. We geven u hier enkele tips waarmee u potentiële mobiele klanten bij u in de buurt kunt bereiken.

1) Bepaal hoe uw bedrijf wordt weergegeven in de organische zoekresultaten

Aangezien mensen steeds vaker online naar bedrijven zoeken, is het belangrijk dat uw bedrijfsvermelding goed te vinden is op Google.nl of Google.be en in Google Maps. Maak een bedrijfsvermelding in Google Places om ervoor te zorgen dat potentiële klanten u kunnen vinden. U heeft daarbij de volledige controle over de manier waarop uw vermelding wordt weergegeven.

Als uw bedrijf al in de zoekresultaten wordt weergegeven, kunt u Google Places gebruiken om uw vermelding te claimen en extra informatie toe te voegen, zoals foto's, uw openingstijden of uw website.

2) Bereik meer potentiële klanten bij u in de buurt

Wanneer u een campagne maakt in uw Google AdWords-account, kunt u locatietargeting gebruiken om uw advertenties alleen te laten weergeven aan gebruikers in de buurt van uw bedrijfslocatie. U kunt ervoor kiezen uw boodschap op regionaal, grootstedelijk of stadsniveau weer te geven aan gebruikers. U kunt ook een straal instellen rondom een bepaald middelpunt of zelf grenzen trekken voor een nauwkeuriger bereik. Locatietargeting kan u helpen het ROI voor uw advertentiecampagnes te verbeteren, omdat u zich hiermee op gebruikers kunt richten die zich in de buurt bevinden en daarom eerder geneigd zijn gebruik te maken van uw diensten.3) Adverteer effectiever op lokaal niveau met locatie-extensies

Locatie-extensies zijn een optionele extra regel advertentietekst waarin het adres van uw dichtstbijzijnde bedrijfslocatie aan de gebruiker wordt weergegeven op basis van diens locatie of zoektermen. Gebruikers kunnen op het adres klikken om een kaart te bekijken van het gebied rond uw locatie. Wanneer de advertentie wordt weergegeven op mobiele apparaten met volledige internetbrowser, kunnen gebruikers ook een click-to-call-nummer te zien krijgen waarmee ze die bedrijfslocatie rechtstreeks kunnen bellen.

U kunt uw locatie-extensies snel instellen met de bedrijfsgegevens in uw account voor Google Places. U kunt de informatie ook handmatig opgeven. Hoewel uw advertentie wordt weergegeven aan gebruikers in alle geografische locaties die u target, worden de locatie-extensies alleen weergegeven aan gebruikers waarvoor die bedrijfslocatiegegevens relevant zijn op basis van hun locatiesignalen.

4) Combineer alle elementen

Hoe worden geografische targeting en locatie-extensies gecombineerd wanneer advertenties worden weergegeven op mobiele apparaten? Stel dat u een bloemenwinkelketen heeft met verschillende winkellocaties in uw regio. Johan is een potentiële klant die in de buurt is en die nog gauw onderweg een bos bloemen wil kopen voor een housewarmingparty. Johan kan zijn mobiele telefoon gebruiken om naar 'bloemenwinkel' te zoeken. Aangezien hij zich in de buurt van een van uw winkels bevindt, wordt uw advertentie weergegeven met een locatie-extensie voor het dichtstbijzijnde bedrijfsadres en een telefoonnummer. Johan klikt op het bedrijfsadres om een kaart en een routebeschrijving te bekijken. Vervolgens klikt hij op uw telefoonnummer om uw winkel te bellen en te vragen of u geopend bent en of u nog kant-en-klare boeketten heeft staan.

Mobiele gebruikers willen vaak direct een actie uitvoeren, zoals naar de winkel rijden of bellen om te informeren of de winkel het product dat ze zoeken op voorraad heeft. Gebruik deze functies om uw klanten snel te laten zien wat uw bedrijf voor hen kan betekenen.