Wist u dat u met Google AdWords toegang heeft tot een reeks gratis hulpprogramma's? U kunt deze hulpprogramma's gebruiken om de beste resultaten voor uw bedrijf te behalen met uw AdWords-advertenties.

Hieronder wordt een aantal van deze hulpprogramma's beschreven. Als u ze nog niet gebruikt, kunt u ze vandaag nog uitproberen!

Voor het zoeknetwerk, online beschikbaar:

Het Hulpprogramma voor zoekwoorden

Wilt u nieuwe ideeën voor zoekwoorden vinden? Probeer het Hulpprogramma voor zoekwoorden. Geef de URL van uw website of een aantal zoekwoorden op. Het hulpprogramma genereert vervolgens nieuwe ideeën die u rechtstreeks aan uw account kunt toevoegen!

Google Insights for Search

Het aanpassen van de targeting van uw advertenties voor seizoensgebonden varianten kan zeer voordelig zijn. Met Insights for Search kunt u wijzigingen zien in de hoeveelheid zoekopdrachten die gedurende het jaar worden uitgevoerd. Hiermee kunt u inzicht krijgen in wanneer u uw budget moet verhogen of hoe u uw advertentietekst kunt wijzigen om te profiteren van deze seizoenstrends.

Voor het zoeknetwerk, beschikbaar in uw account:

Het Diagnostisch hulpprogramma voor advertenties


Wordt uw advertentie niet weergegeven en wilt u weten waarom? Met het Diagnostisch hulpprogramma voor advertenties kunt u achterhalen waarom uw advertentie niet wordt weergegeven wanneer u ernaar zoekt.

Het Hulpprogramma Voorbeeld van advertenties

Wilt u controleren of uw advertentie wordt weergegeven? Zoek niet op Google naar uw advertentie, want dit kan uw kwaliteitsscore beïnvloeden. Gebruik in plaats daarvan het Hulpprogramma Voorbeeld van advertenties. Met dit hulpprogramma kunt u uw advertenties bekijken zoals ze worden weergegeven op een Google-pagina met zoekresultaten, zonder dat er extra vertoningen worden gegenereerd.

Voor het inhoudsnetwerk, beschikbaar in uw account:

Het Hulpprogramma voor plaatsingen


Wilt u meer potentiële klanten in het inhoudsnetwerk bereiken? Probeer het Hulpprogramma voor plaatsingen. Met dit hulpprogramma kunt u zoeken naar websites die relevant zijn voor uw advertentiecampagne en waarmee u nieuwe, getargete klanten kunt bereiken.

Voor uw website:

Conversies bijhouden van AdWords

Wilt u weten hoeveel mensen op uw advertentie hebben geklikt en vervolgens een aankoop hebben voltooid of een actie hebben ondernomen die u waardevol vindt? Met Conversies bijhouden kunt u conversies meten. Er is sprake van een conversie wanneer een gebruiker een actie op uw site uitvoert die u waardevol vindt. Dit kan een aankoop, het downloaden van een bestand of het aanvragen van meer informatie zijn. Door conversies te meten, kunt u de effectiviteit van uw AdWords-advertenties en -zoekwoorden bepalen en kunt u wijzigingen aanbrengen die nodig zijn om ze te verbeteren.

Google Analytics

Als u een gedetailleerde analyse wilt van het gedrag van gebruikers op uw site, kunt u hiervoor Google Analytics gebruiken. Met Google Analytics kunt u zien hoe mensen uw site hebben gevonden, hoe ze zich gedragen op de site en hoe u hun sitenavigatie kunt verbeteren. Met deze informatie kunt u het ROI van uw website verhogen, meer conversies genereren en uw online opbrengst vergroten.

Website Optimizer

Weer u niet zeker of uw website zo effectief mogelijk is? Met de Website Optimizer kunt u verschillende inhoud op webpagina's testen en vaststellen met welke inhoud u meer conversies genereert. U kiest welke delen van een pagina u wilt testen, bijvoorbeeld een kop, afbeelding of promotietekst, en het hulpprogramma test de paginavarianten om te bepalen op welke inhoud de bezoekers van uw site het beste reageren.

Voor het beheren van uw campagnes:

AdWords Editor


Wilt u snel en efficiënt wijzigingen aanbrengen in uw account? AdWords Editor is een toepassing die u gratis kunt downloaden. U kunt AdWords Editor gebruiken voor het beheren van uw account, het aanbrengen van bulkwijzigingen, het kopiëren of verplaatsen van items tussen advertentiegroepen en campagnes en nog veel meer. Het proces verloopt vrij eenvoudig: download uw account, breng uw wijzigingen aan en upload de herziene campagnes wanneer u klaar bent.