Wat is een promotiecode? Hoe krijg ik er één? Waarom krijg ik een foutmelding bij het invoeren van een promotiecode? Wat zijn de voorwaarden die verbonden zijn aan het gebruik van een promotiecode? Dit zijn een aantal vragen die onze adverteerders ons regelmatig stellen, dus zetten we de belangrijkste punten hier even op een rijtje:

Promotiecodes staan voor gratis advertentietegoed, waarmee u AdWords kunt uitproberen. Google AdWords werkt samen met bepaalde andere sites van derden om promotiecoupons aan te bieden aan nieuwe AdWords-adverteerders. Als u zich via één van deze andere sites heeft aangemeld voor AdWords, krijgt u een promotiecode die u kunt invoeren in uw AdWords-account.

U kunt een promotiecode tot 14 dagen na de creatie van uw account invoeren. Als uw account ouder is dan 14 dagen, zal de code niet meer werken. U kunt ook slechts één code in uw account invoeren. Als u dus al eerder gebruik hebt gemaakt van een promotiecode, zult u een foutbericht ontvangen bij het invoeren van een nieuwe code. Per adverteerder wordt ook slechts één promotiecode geaccepteerd.

Bij het invoeren van uw code in de AdWords-account moet u ook eerst uw factuurgegevens invoeren. Wanneer u kiest voor vooruit betalen (via overboeking of creditcard) dient u eerst minimum EUR10 over te maken om de account te activeren. Dit om er zeker van te zijn dat adverteerders wel degelijk de intentie hebben doelgerichte advertenties te plaatsen.
Wanneer u kiest voor achteraf betalen via creditcard wordt uw account meteen geactiveerd. Wanneer u kiest voor achteraf betalen via automatische incasso (indien beschikbaar), worden de startkosten van EUR5 eerst van uw bankrekening afgeschreven, maar krijgt u EUR5 meer krediet om te adverteren.

Wanneer u kiest voor vooruit betalen zullen de campagnes worden stopgezet zodra het krediet is verbruikt. Indien u echter verder wilt adverteren kunt u eenvoudigweg een bijkomende betaling uitvoeren. Bij achteraf betalen worden de campagnes niet automatisch stopgezet nadat het krediet is verbruikt. U kunt er dan voor kiezen om de campagnes verder te laten lopen, of indien u dat niet wenst, de campagnes te pauzeren of te verwijderen.

Voor meer informatie over promotiecodes verwijs ik u graag naar het AdWords Helpcentrum.