Als u regelmatig onze blog leest, vond u het wellicht niet altijd even gemakkelijk om de frequente updates bij te houden, vooral als u geregeld ook andere blogs en online nieuwssites leest. Voortdurend op de hoogte blijven is soms een hele klus. In dat geval is Google Reader wellicht iets voor u.

Google Reader is een hulpprogramma voor het verzamelen, lezen en delen van alle interessante blogs en websites die u op internet leest. De meeste websites bieden zogeheten RSS-feeds, waarmee de websites nieuwe inhoud kunnen verspreiden zodra die beschikbaar komt. In deze handleiding worden de voornaamste functies van Google Reader besproken, zodat u aan de slag kunt met het abonneren op en delen van feeds.

Wat is een RSS-feed?

RSS staat voor Really Simple Syndication. Een RSS-feed is een bestand dat een blog of de meest recente items van een website bevat.U herkent een RSS-feed aan dit universele symbool. Wanneer u op een website op dat symbool klikt, wordt u doorgaans naar de feed van de site geleid. Daar kunt u de link kopiëren en plakken om u te abonneren op de feed in Google Reader, of u kunt in veel browsers op een knop klikken om u rechtstreeks te abonneren.
Registreren voor Google Reader

De registratie voor Google Reader is heel eenvoudig. U voert gewoon de stappen uit op deze pagina. Als u nog geen Google-account heeft, moet u er een maken als u Google Reader wilt gebruiken.

Abonneren op een feed
Wanneer u zich abonneert op een feed, wordt u automatisch in Google Reader op de hoogte gesteld wanneer die website nieuwe berichten of items bevat. U hoeft dus uw favoriete sites niet voortdurend te controleren op updates. Wanneer wij dan een nieuw artikel op onze blog plaatsen, wordt u daarvan in Google Reader op de hoogte gesteld. Informatie over het abonneren op een feed in Google Reader vindt u hier.

Items delen met vrienden of collega's

Met Google Reader kunt u feeds maken en delen van uw eigen items en van interessante items die u op andere feeds heeft gevonden. De volgende keer dat u een interessant artikel aantreft in onze AdWords-blog dat uw collega's volgens u zouden moeten lezen, kunt u dit gemakkelijk delen via Google Reader. Om een item te delen, klikt u onder het item op de knop 'Delen' of 'Delen met opmerking'. Deze items worden vervolgens bij uw gedeelde items weergegeven. U kunt ook op de knop 'E-mail' klikken om afzonderlijke items rechtstreeks naar uw vrienden te sturen.

U heeft de mogelijkheid om uw gedeelde items automatisch te delen met een lijst van vrienden of met contactpersonen voor chatten in Gmail. Klik op de link 'Instellingen voor delen' om aan te passen wie uw gedeelde items kunnen zien en van wie u de gedeelde items wilt zien. Klik hier voor meer informatie over deze functie.