Weet u alles van uw account? Nieuwjaar is altijd een mooi moment voor goede voornemens. Waarom neemt u zich niet voor om de prestaties van uw AdWords-account regelmatig bij te houden? Als u het onderstaande lijstje volgt, weet u zeker dat u de belangrijkste punten onder controle houdt.


1. Controleer de meldingen en accountberichten op de startpagina.

Wanneer u zich aanmeldt bij uw AdWords-account, krijgt u meldingen en accountberichten van Google te zien. Het is belangrijk om deze updates in de gaten te houden, omdat er belangrijke informatie in staat die relevant is voor uw account.

2. Ga naar het tabblad 'Campagnes' en stel een recente periode in.

Deze periode wordt ingesteld in de rechterbovenhoek van uw account. U kiest hier een periode van één tot vier weken. Zo krijgt u een goede indicatie van de prestaties.

3. Controleer de prestaties van uw zoekwoorden.

Kijk op het tabblad 'Zoekwoorden' naar de volgende waarden:
- Klikfrequentie (CTR) van zoekwoorden. Welke zoekwoorden hebben de hoogste en laagste klikfrequenties?

- Gemiddelde positie van uw zoekwoorden. Worden uw advertenties op de eerste pagina weergegeven, dat wil zeggen gemiddeld op positie 1-11?

- Zoekwoordstatus. Kunnen uw advertenties worden weergegeven?

- Kwaliteitsscore. U kunt de kwaliteitsscore voor elk zoekwoord bekijken door op het pictogram in de kolom 'Status' te klikken.

4. Controleer de prestaties van uw advertenties.

Kijk op het tabblad 'Advertenties' naar de volgende waarden:
- Klikfrequentie van de advertentie. Als u meerdere advertenties per groep test, controleert u welke advertenties het best presteren.

- Als u conversies bijhoudt, controleert u welke advertenties en zoekwoorden omzet genereren.

5. Verfijn uw zoekwoorden en advertenties.
Kijk naar de zoekwoorden en advertenties die het best presteren. Bewerk de items die niet goed presteren en gebruik de best presterende items hierbij als voorbeeld voor het aanbrengen van verbeteringen.

Verwijder de zoekwoorden en advertenties die voortdurend slecht presteren en gebruik uitsluitingszoekwoorden om ongewenste vertoningen te voorkomen.

6. Test ten slotte nieuwe zoekwoorden en advertenties voor uw campagnes.

Gebruik het Hulpprogramma voor zoekwoorden om suggesties te genereren voor zoekwoorden die u kunt toevoegen aan uw campagne. Als u maar één advertentie in elke advertentiegroep heeft staan, kunt u het beste meer advertenties toevoegen om te testen welke varianten het beste werken.