Waarom is mijn advertentie afgekeurd? Deze vraag wordt ons dagelijks gesteld. Als antwoord hierop een serie blogposten waarin we een aantal richtlijnen van het Google Advertentiebeleid bespreken. Vandaag in deze serie het derde onderdeel: Het copyright- en hackingbeleid.

Copyright
Het adverteren voor een website die auteursrechtelijk beschermde televisieprogramma's, films of muziek bevat die niet vrij online kunnen worden gedistribueerd, wordt gezien als een schending van het copyrightbeleid. Het is niet toegestaan te adverteren voor het downloaden van muziek, films of tv programma’s waarbij men bijvoorbeeld eenmalig een bedrag betaalt om software op de computer te installeren om vervolgens onbeperkt muziek of films te kunnen downloaden.

Hacking
Wat betreft het hackingbeleid is het niet toegestaan reclame te maken voor software waarmee gebruikers beveiligde dvd's of software kunnen kopiëren. Het is ook niet toegestaan om te adverteren voor de verkoop van verschillende soorten chips en flashkaarten, zoals modchips of R4 kaarten, die bijvoorbeeld spelcomputers, zoals de Nintendo Wii, kunnen bewerken waardoor ze geschikt zijn om (illegaal) gekopieerde spellen af te kunnen spelen.

De werking van bijvoorbeeld een modchip is de volgende. Door een modchip in de spelcomputer te plaatsen wordt het systeem zo aangepast, dat deze niet meer (juist) kan controleren of een spel al dan niet (illegaal) gekopieerd is. Ook kan een modchip het mogelijk maken om spellen te kopiëren. Gekopieerde spellen zijn door middel van een modchip niet meer te herkennen, hiermee komt de authenticiteit in het geding.

Het copyright- en hackingbeleid kent een aantal uitzonderingen die wel zijn toegestaan, zoals adverteren voor het huren van films van de videotheek via internet, het downloaden van MP3 ringtones, het downloaden van pornografische films, het kopiëren van persoonlijke CD’s, het deblokkeren van mobiele telefoons, software die helpt met het maken of kopiëren van zelfgemaakte DVD’s en DVD omzetters om zelfgemaakte films te kopiëren.

Hieronder enkele voorbeelden van advertentieteksten die niet zijn toegestaan:

Download iPod films
Duizenden gratis films voor uw iPod
Snel, gratis en 100% legaal!
www.myipoddonwlaods.com

Top vijf TV download websites
Vind Top Websites voor uw
Favoriete TVprogramma voor €19,95
www.tvshowdownloadsites.com

Hieronder een voorbeeld van een advertentietekst die wel is toegestaan:

Uw DVD's kopiëren?
Kopieer uw zelfgemaakte DVD’s
met Popcorn DVD Copy Software!
www.popcorn.com

Tip: Voor meer informatie over het Copyright en Hacking & Cracking beleid, raadpleeg het AdWords Helpcentrum.


Gepost door Merel, Inside AdWords Team