Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om de training die we bieden aan Google Advertising Professionals te verbeteren, hebben we het certificeringsexamen vervangen en verbeterd en het Informatiecentrum in 21 talen bijgewerkt.

Het nieuwe examen 'Basisbeginselen van adverteren met Google' is zwaarder en meer gericht op strategieën. Dit nieuwe examen vervangt vanaf vandaag het oude algemene examen voor Google Advertising Professionals. Vanaf vandaag worden nieuwe deelnemers en degenen die een verlopen examen opnieuw moeten afleggen doorverwezen naar het bijgewerkte examen. Onze teams hebben hard gewerkt aan het nieuwe leerplan en de examens om Advertising Professionals te voorzien van handig, relevant trainingsmateriaal waarmee ze AdWords-campagnes kunnen beheren.

Hier volgt een overzicht van de wijzigingen:

- We testen een breed scala aan kennis over AdWords en de score die nodig is om het examen te behalen, is hoger dan bij het eerdere examen (85% tegen 75% bij het eerdere examen).

- Er wordt meer nadruk gelegd op belangrijke onderwerpen zoals advertentiekwaliteit en accountoptimalisatie. Verder wordt er meer getest op beste procedures en het toepassen van functies en functionaliteit.

- De nieuwe inhoud omvat onder andere meer informatie over targetingopties voor het inhoudsnetwerk van Google en meer informatie over nieuwe AdWords-functies zoals advertentie-extensies.

Een ander belangrijk voordeel is dat Advertising Professionals nu persoonlijk eigenaar zijn van hun behaalde examen. Als ze hun bedrijf verlaten, kunnen ze het examen dus meenemen. Hoewel werkgevers op bedrijfsniveau erkenning kunnen krijgen voor het behaalde examen van een werknemer door werknemers uit te nodigen deel te nemen aan hun bedrijfsaccount, kunnen werknemers een bedrijf te allen tijde verlaten en hun behaalde examen met zich meenemen.

Toegang krijgen tot het examen is enigszins veranderd. Hier volgen enkele tips:

- U opent het nieuwe examen via een Google Advertising Professionals-account. Meld u aan bij uw bestaande account of maak een nieuw account en navigeer naar het tabblad 'Mijn examens'.- Zoek uw kandidaat-id op het tabblad 'Mijn examens' en volg daarna de links naar het Informatiecentrum of (wanneer u er klaar voor bent) de examensite.

- U moet uw kandidaat-id invoeren op onze examensite. Zo kunnen we nagaan wat uw resultaten zijn en deze toekennen aan uw Google Advertising Professionals-account.Het nieuwe examen is nu beschikbaar in 21 talen: Amerikaans Engels, Arabisch, Brits Engels, Braziliaans Portugees, Chinees (vereenvoudigd en traditioneel), Duits, Frans, Hebreeuws, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Oekraïens, Pools, Roemeens, Russisch, Spaans, Tsjechisch en Turks.

Net als bij het vorige examen kunnen mensen die zich bevinden in landen waarvan de taal niet wordt ondersteund, ervoor kiezen de training te volgen en het examen af te leggen in elke gewenste taal die wel beschikbaar is. Als u de taal wilt wijzigen, gaat u naar de examensite of het Informatiecentrum en wijzigt u de taal in de vervolgkeuzelijst op die pagina.

Het was onze doelstelling om het trainingsmateriaal en het examen up-to-date te maken. We vinden het belangrijk dat alle huidige producten en beste procedures voor het uitvoeren en maken van AdWords-campagnes worden behandeld. Verder wilden we graag reageren op feedback van onze gebruikers, die hun behaalde examens graag willen meenemen als ze overstappen van het ene naar het andere bedrijf. Kom gauw terug voor meer wijzigingen terwijl we ons richten op de verbetering van het gehele programma.


Gepost door Kenny, Inside AdWords Team