Hoe beïnvloedt mijn budget de weergave van mijn advertentie?
Zoals u weet, selecteert u uw eigen budget wanneer u advertenties weergeeft via Google AdWords. De weergave van uw advertentie is grotendeels afhankelijk van uw budget.

Paul, een kunstenaar in Amsterdam, heeft bijvoorbeeld een dagbudget van €2 ingesteld voor zijn advertentie voor schildercursussen. Zijn advertentie is echter zeer populair en er wordt vaak op deze advertentie geklikt. Zijn advertentie wordt aan het begin van de dag al niet meer weergegeven, omdat zijn dagbudget dan al is verbruikt. Paul kan ervoor kiezen zijn dagbudget te verhogen of zijn zoekwoorden te optimaliseren. Als het zoekwoord van Paul specifieker is en beter is afgestemd, wordt zijn CPC lager. Dit kan inhouden dat zijn advertentie vaker wordt weergegeven en meer klikken kan ontvangen binnen hetzelfde dagbudget. Het systeem 'beloont' Paul omdat hij relevante zoekwoorden heeft gekozen.

Tip: Als u inspiratie nodig heeft voor het toevoegen van zoekwoorden aan uw lijst, gebruikt u het Hulpprogramma voor zoekwoorden.

En hoe zit het met het CPC-bod?
Veel adverteerders proberen hun maximum CPC-bod zo laag mogelijk in te stellen, om vervolgens te ontdekken dat hun advertentie niet wordt weergegeven. Paul probeert bijvoorbeeld ook zijn schilderijen te verkopen via AdWords-advertenties. Paul heeft een aantal zoekwoorden ingevoerd met een CPC van €0,20 zoals 'kunst te koop', 'schilderijen van landschappen' en 'Amsterdam'.

Voor Paul lijkt het zoekwoord 'Amsterdam' relevant omdat hij in Amsterdam werkt. Als een internetgebruiker 'Amsterdam' intypt, is deze echter waarschijnlijk op zoek naar informatie over de stad, en niet over het atelier van Paul. Het zoekwoord 'Amsterdam' is ook erg algemeen en Paul heeft hiermee dan ook veel concurrentie op de veiling. Daarom zal een CPC van €0,20 voor het zoekwoord 'Amsterdam' niet de advertentie van Paul activeren. Voor meer informatie over hoe uw maximum CPC-bod uw advertentie beïnvloedt, raadpleegt u de instellingspagina van AdWords.

Welke betalingsgerelateerde problemen kunnen er optreden?
Er zijn twee mogelijke betaalwijzen; vooraf betalen (overboeking, creditcard en iDeal) en achteraf betalen (automatische incasso en creditcard). Het kan best zijn dat uw advertentie niet wordt weergegeven wegens problemen met de betaling. Controleer daarom eerst of alles in orde is met uw betalingen wanneer uw advertentie niet wordt weergegeven. U kunt deze informatie bekijken bij het tabblad 'Facturering' en vervolgens bij 'Betalingsoverzicht'. We noemen hieronder een aantal veel voorkomende problemen met betalingen.

Controleer of u nog vooruitbetaald budget heeft!
Als uw advertentie niet wordt weergegeven, wordt in het tabblad 'Campagnes' weergegeven dat uw campagne is opgeschort; dit houdt over het algemeen in dat uw vooruitbetaalde saldo €0 is. In dat geval moet u geld overmaken om uw advertentie weer te laten vertonen.

Let op: Voor adverteerders die overboekingen gebruiken, kan het vijf tot tien werkdagen duren voordat het bedrag aan uw account is toegevoegd.

Neem contact met ons op als het bedrag na twee weken nog niet aan uw account is gekoppeld. We hebben een bankafschrift met het logo van uw bank nodig, zodat we bewijs van uw overboeking naar AFS kunnen sturen, onze externe betalingspartner. Zij zullen dit dan verder onderzoeken. Het is belangrijk altijd uw (juiste) referentienummer te vermelden wanneer u een betaling doet.

Wat de realtime overboekingen via creditcard of iDeal betreft, is het mogelijk dat wegens een serververtraging het bedrag een beetje later aan uw account wordt gekoppeld dan u gewend bent. Als het bedrag na 24 uur nog niet is weergegeven, adviseren we u contact met ons op te nemen.

Controleer de status van uw automatische incasso!
Als deze factureringsmethode uw voorkeur heeft, moet u ons een machtiging sturen om ons toestemming te geven geld van uw rekening af te schrijven. U ontvangt zeven tot tien dagen van tevoren een e-mail van ons over hoeveel en wanneer we de advertentiekosten afschrijven van uw rekening. Zorg ervoor dat u voldoende saldo op uw rekening heeft.

Als een betaling wordt geweigerd, ontvangt u een e-mail van ons met nadere instructies. Maak in dit geval geen geld over. Onze betalingspartner AFS kan het geld dat u overmaakt niet aan uw AdWords-account koppelen, omdat er geen referentienummer is gegenereerd.

Om ervoor te zorgen dat uw advertenties snel weer actief worden na een geweigerde betaling, moet u uw factuurgegevens opnieuw invoeren. Hiermee wordt een bericht gegenereerd via ons systeem om opnieuw een betaling af te schrijven van uw bankrekening.

Als u een ander bankrekeningnummer wilt gebruiken, hebben we een nieuwe machtiging nodig. Voor meer informatie over dit onderwerp, raadpleegt u het Helpcentrum.

Tip: Zorg ervoor dat uw advertentie actief blijft, zelfs als het verschuldigde bedrag niet van uw bankrekening kan worden afgeschreven, door een reservecreditcard toe te voegen.

Controleer de betalingen met uw creditcard!
Als uw advertentie niet actief is, kan het verschuldigde bedrag mogelijk niet van uw creditcard worden afgeschreven. Misschien is uw creditcardlimiet bereikt of is de geldigheidsduur van uw creditcard verstreken. Wij kunnen vaak niet zien waarom een betaling is geweigerd, dus raden we u aan contact op te nemen met uw creditcardmaatschappij of uw bank.

In de meeste gevallen kan het probleem snel worden opgelost door op de knop 'Nogmaals proberen' bij het tabblad 'Facturering' en dan bij 'Voorkeuren voor factureren' te klikken. Hier kunt u ook nieuwe creditcardgegevens opgeven, uw factureringsmethode wijzigen in automatische incasso of een reservecreditcard opgeven.