Per minuut wordt er 20 uur aan nieuwe video’s geupload op YouTube, hierdoor wordt het steeds belangrijker om op het juiste moment door de juiste doelgroep bekeken te worden.

Hoe kan een doorgewinterde marketeer nu dus zorgen dat zijn/haar video ontdekt wordt door het grote publiek? En hoe kan een bedrijf onmiddelijk de effectiviteit van nieuwe advertentie mogelijkheden testen? Niet elk bedrijf kan vertrouwen op de mond-tot-mond reclame die de JK bruiloft video tot een wereldhit maakte.

Daarom kan nu elk bedrijf in Nederland profiteren van Gesponsorde Video’s; een nieuwe advertentie mogelijkheid die de precisie van AdWords combineert met het bereik van YouTube.

Via de nieuwe AdWords interface kunnen adverteerders, groot en klein, een campagne maken gebaseerd op zoekwoorden om hun video advertentie te promoten op YouTube en het Google Inhoudsnetwerk. Het prijsmodel is gebaseerd op kosten per klik (CPC). Naast een geweldige extra mogelijkheid voor adverteerders, zorgt het ook voor een verbeterde inkomstenstroom voor YouTube partners en uitgevers op het Inhoudsnetwerk.

Vergelijkbaar met de Gesponsorde Koppelingen op Google, zal de adverteerder alleen betalen voor hun Gesponsorde Video wanneer een gebruiker op de advertentie klikt. Adverteerders kunnen tevens een 'oproep tot actie' bericht toevoegen aan de Gesponsorde Video, om zodoende kijkers naar hun website te trekken en conversies te genereren.

Gesponsorde Video’s kunnen omschreven worden als een combinatie van een video en een advertentie, en zoals bewezen door de Gesponsorde Koppelingen op Google, een perfecte mogelijkheid om een ‘directe respons’ campagne te starten. Verder is het een unieke kans om merkbekendheid te genereren. Iedereen kan Gesponsorde Video’s gebruiken om een grotere doelgroep te bereiken, van startende ondernemer die een nieuw product wil lanceren tot een filmstudio die een nieuwe filmtrailer wil promoten of een autofabrikant die een nieuw model wil promoten.

Met de kerstdagen in het vooruitzicht, bieden Gesponsorde Video’s adverteerders een unieke mogelijkheid om de juiste doelgroep te bereiken op het juiste moment en tegen de juiste prijs.