In het huidige economische klimaat bent u op zoek naar kostenbesparende marketinghulpprogramma's waarmee u de juiste klanten op het juiste moment kunt bereiken en snel kunt reageren op veranderend consumentengedrag. Bij AdWords gaat het om controle en flexibiliteit: voor zowel uw advertenties als uw advertentiekosten. Als u uw budgetten beheert en effectief biedt, kunt u meer klanten aantrekken en uw kosten beheersen. Hierdoor wordt het rendement op uw investering (ROI) verbeterd.

Hier volgen enkele snelle tips waarmee u uw AdWords-budget strategisch kunt beheren:

1. Zorg ervoor dat u de verkopen en inkomsten bijhoudt die door AdWords zijn gegenereerd!
Klikken en vertoningen zijn nuttig bij het vaststellen van de hoeveelheid verkeer die wordt gegenereerd doordat gebruikers uw advertentie bekijken en erop klikken. Het is echter belangrijker om te kijken naar het aantal conversies dat door AdWords wordt gegenereerd. Een conversie is een gewenste gebruikersactie op uw site zoals het kopen van een product of het aanvragen van meer informatie. Als u conversies bijhoudt, kunt u het aantal aankopen en de hoeveelheid inkomsten vaststellen die zijn gegenereerd door uw AdWords-advertenties.

We bieden twee gratis hulpprogramma's waarmee u de invloed van AdWords op de inkomsten van uw bedrijf kunt bepalen:

* Conversies bijhouden
Met Conversies bijhouden kunt u zien welke zoekwoorden en advertenties de meeste conversies genereren voor uw account.
* Google Analytics
Met Google Analytics krijgt u informatie over het verkeer naar uw website en online marketingactiviteiten. Google Analytics kan ook worden geïntegreerd met het winkelwagentje op uw website (als u het bijhouden van e-commercetransacties inschakelt).

Als u uw verkopen en inkomsten van AdWords nog niet bijhoudt, raden we u aan daarmee te beginnen. Als u meer inzicht heeft in de prestaties van AdWords, kunt u op basis van uw rendement betere strategische beslissingen nemen over uw budget.


2. Wijs budget toe aan campagnes die veel rendement opleveren!
Als u de waarde van uw campagnes bijhoudt, kunt u uw budget vervolgens richten op de campagnes die veel klanten genereren. Twee tips hiervoor:
* Verdeel uw budget opnieuw en besteed minder aan campagnes die weinig rendement opleveren en meer aan campagnes die veel rendement opleveren.
* Als campagnes die veel rendement opleveren halverwege de dag geen budget meer hebben en stoppen met het weergeven van advertenties, verhoogt u het budget van deze campagnes en stelt u budgetlimieten in voor campagnes die weinig rendement opleveren.


3. Geef advertenties weer waar en wanneer ze u het meest opleveren!
Gebruik de rapportagefunctie van AdWords om na te gaan welke momenten en dagen voor elk campagne het meest winstgevend zijn:

1. Klik op het tabblad 'Rapportage' en selecteer 'Rapporten'.
2. Selecteer 'Een nieuw rapport maken'.
3. Kies het rapporttype 'Prestaties van campagne', de weergave 'Per uur (ongeacht de datum)' en de gewenste periode.
4. Klik in het gedeelte 'Geavanceerde instellingen' op 'Kolommen toevoegen of verwijderen' en selecteer de prestatiestatistieken waarin u geïnteresseerd bent (U kunt alleen conversiestatistieken bekijken als u 'Dagelijks' heeft geselecteerd bij 'Weergave (tijdseenheid)').
5. Geef uw rapport een naam en genereer het rapport.

Herhaal deze stappen en selecteer de weergave 'Dag van de week' (tijdseenheid) in plaats van 'Per uur (ongeacht de datum)'.

Vervolgens kunt u bekijken welke uren en dagen voor uw advertenties het best presteren.

Gebruik vervolgens de functie Advertentieplanning (op het tabblad 'Instellingen') om advertenties weer te geven op tijden waarop ze goed presteren. Zo kunt u uw advertentiebudget optimaal toewijzen. Met de functie Advertentieplanning kunt u bepaalde uren of dagen van de week opgeven waarop uw AdWords-advertenties moeten worden weergegeven. U kunt bijvoorbeeld plannen dat uw advertentie alleen op dinsdag wordt weergegeven, of dagelijks van 15:00 tot 18:00 uur. U kunt met de advertentieplanning een campagne voor een hele dag, voor elke dag of voor slechts 15 minuten plannen.

In de geavanceerde modus van de advertentieplanning kunt u de multiplierfunctie voor een bod gebruiken om uw bod voor een AdWords-campagne gedurende een bepaalde periode te verhogen of te verlagen. Als u bijvoorbeeld weet dat uw advertenties tussen 8:00 en 11:00 uur de beste resultaten opleveren, kunt u met een advertentieplanning gedurende die periode meer bieden op vertoningen of klikken. Zo zorgt u ervoor dat uw budget is toegespitst op het meest waardevolle verkeer en zorgt u voor het beste rendement op uw investering.

Tip: Houd ons volgende bericht in dit gaten, hier zullen we ingaan op het effectief beheren van uw CPC-biedingen.