In deze uitgave van 'De nieuwe interface op donderdag' gaan we in op het tabblad 'Netwerken'. Dit tabblad vervangt het tabblad 'Posities' in de vorige interface en biedt u beter inzicht in de plaatsen waar uw advertenties worden weergegeven. Op het tabblad 'Netwerken' kunt u bekijken hoe uw advertenties in verschillende netwerken presteren, zoals Google Zoeken, Zoekpartners en het inhoudsnetwerk.

Wanneer u kijkt hoe uw advertenties in het inhoudsnetwerk presteren, zult u zien dat de statistieken van het inhoudsnetwerk in de nieuwe interface worden verdeeld in twee groepen: automatische plaatsingen en gerichte plaatsingen.Automatische plaatsingen zijn de pagina's in het inhoudsnetwerk waarop uw advertenties op basis van context worden getarget. Bij contexttargeting worden de thema's in uw lijst met zoekwoorden afgestemd op de relevante pagina-inhoud op de sites in ons netwerk. Als u bijvoorbeeld 'ski-uitrusting' als zoekwoord in uw advertentiegroep heeft opgenomen, kan Google uw advertenties via contexttargeting weergeven op een pagina met de beste online aanbiedingen voor ski-uitrusting.

Gerichte plaatsingen zijn sites of specifieke URL's die u heeft geselecteerd. Met gerichte plaatsingen kunt u een specifiek bod voor een site instellen. Als een site zeer goed voor u presteert en u uw zichtbaarheid wilt verbeteren, kunt u meer bieden voor die plaatsing. Anderzijds, als een site niet bijzonder relevant is voor uw aanbod, kunt u uw bod verlagen of de site uitsluiten.

Wanneer u een site toevoegt aan uw gerichte plaatsingen, blijven we uw zoekwoorden gebruiken om via contexttargeting naar geschikte pagina's te zoeken. U kunt dit zien als een Venn-diagram:
Automatische plaatsingen
Laten we nu eens dieper ingaan op automatische plaatsingen. Als u op 'details weergeven' klikt, wordt een tabel weergegeven met de sites waarop uw advertenties worden weergegeven. Als u met het Rapport voor positieprestatie in de vorige interface heeft gewerkt, moet u dit vertrouwd voorkomen. Met de nieuwe interface beschikt u direct in uw account over dit rapport.U kunt zien dat de prestaties van elke site worden gespecificeerd. De groene labels 'Toegevoegd' worden weergegeven naast de sites die u al aan uw gerichte plaatsingen heeft toegevoegd.

Vanuit deze tabel kunt u enkele acties uitvoeren. U kunt een site toevoegen aan uw gerichte plaatsingen met een apart bod voor die site. Als u een specificatie van uw prestaties wilt weergeven voor afzonderlijke URL's waarop uw advertenties worden weergegeven, kunt u een site selecteren en op 'URL-rapport weergeven' klikken. Ook kunt u een site uitsluiten van uw advertentiegroep of campagne als deze niet aan uw reclamedoelen voldoet.

Gerichte plaatsingen
Uw gerichte plaatsingen worden in een soortgelijke tabel weergegeven:


Aangezien u specifieke biedingen voor gerichte plaatsingen instelt, bevat deze tabel een kolom 'Max. CPC'. Zoals in de rest van de nieuwe interface kunt u wijzigingen direct in de tabel doorvoeren. Als u bijvoorbeeld uw bod voor een plaatsing wilt wijzigen, klikt u op het bod en voert u een nieuw bod in. Zoals bij uw automatische plaatsingen kunt u een URL-rapport weergeven om nader te bekijken waar uw advertenties worden weergegeven.

Onder aan het tabblad 'Netwerken' wordt 'Uitsluitingen' weergegeven. Dit gebied bevat eventuele plaatsingen die u heeft uitgesloten om te voorkomen dat uw advertenties daar worden weergegeven. U kunt een plaatsing op het niveau van de advertentiegroep of de campagne uitsluiten.
Tot zover onze rondleiding langs het tabblad 'Netwerken'. Voor meer informatie kunt u altijd terecht in het Helpcentrum en op de nieuwe interface website.