De huidige economische situatie is zwaar voor u en uw klanten. Het is misschien moeilijker geworden om de wat prijsbewustere klant te bereiken. Wij hebben daarom 6 tips op een rij gezet waarmee u uw AdWords-campagnes relevanter kunt maken voor uw klanten:

1. Richt uw advertenties op lage prijzen en besparingen!
Consumenten zijn steeds meer gericht op prijzen, vooral wat betreft dagelijkse aankopen. Wanneer een gebruiker een bepaald product zoekt, weet u dat hij geïnteresseerd is. Door de kwaliteit en prijs van uw product te benadrukken in uw advertentie, vergroot u de kans dat de gebruiker op uw advertentie zal klikken. Pas uw advertentietekst zodanig aan dat relatief lage prijzen, goede kwaliteit en korting wordt benadrukt.

Voorbeeld:
PDA uitverkoop
PDA kortingsbon hier
Bespaar: hoes gratis!
www.voordeligpda.nl

2. Gebruik waarde-gerelateerde zoekwoorden!
Het is open seizoen voor koopjesjagers! Om deze prijsbewuste consumenten beter te bereiken, raden wij u aan om prijzen en kortingen toe te voegen aan uw zoekwoorden. U kunt het Hulpprogramma voor zoekwoorden, het Hulpprogramma voor zoekwoorden op basis van zoekopdrachten en het Rapport voor zoekopdrachtprestaties gebruiken om hoger presterende zoekwoorden te vinden.

Voorbeeld:
+ goedkope PDA
+ PDA kortingsbon
+ PDA verkoop

3. Zorg ervoor dat uw advertentiegroepen gericht en relevant zijn!
Over het algemeen presteren uw advertenties goed als uw advertentietekst uw zoekwoorden weerspiegelt. Zorg ervoor dat zowel de tekst als de zoekwoorden gericht zijn op een specifiek onderwerp of product. Een advertentiegroep over PDA’s zal bijvoorbeeld beter presteren dan een brede advertentiegroep over computers.

4. Verspil geen geld aan klikken die niet relevant zijn!
De verkeerde zoekwoorden kunnen gebruikers trekken die op zoek zijn naar producten die u niet verkoopt. Door uitsluitingszoekwoorden te gebruiken, kunt u doelgerichter adverteren. Voer een Rapport voor zoekopdrachtprestaties uit om alle zoekopdrachten weer te geven die uw advertenties hebben gegenereerd. Als u bijvoorbeeld alleen PDA's verkoopt, zou u de volgende uitsluitingswoorden kunnen gebruiken:

- Gratis PDA
- PDA winnen
- PDA geheugenkaart

5. Maak het gemakkelijk voor uw klant om te kopen!
Aangezien mensen meer tijd besteden aan het vergelijken van producten en diensten op het Internet, loont het om (potentiële) klanten de mogelijkheid te geven om uw product online te kopen. Zorg er daarom voor dat de de gebruiker direct op de pagina komt waar het product te vinden is dat in uw advertentie wordt gepromoot.

6. Investeer in uw goed presterende zoekwoorden!
Om het beste uit uw campagnes te halen, moet u uw tijd en geld investeren in die zoekwoorden, advertenties en advertentiegroepen die het meest succesvol zijn. Om te bepalen wat het beste presteert, gebruikt u het hulpprogramma Conversies bijhouden.


Gepost door Jantien, Inside AdWords Team